Hlavní obsah

CES 2019: Virtuální asistentka Alexa se přestěhovala do záchodu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Nejrůznější virtuální asistenti se těší rok od roku větší popularitě. Apple se snaží uspět se Siri, Microsoft s Cortanou a v neposlední řadě Amazon s Alexou. Právě poslední zmiňovaná asistentka se ale nyní přestěhovala na místo, které by čekal málokdo – do záchodové mísy.

Chytrá záchodová mísa The Numi 2.0 v akciVideo: archív výrobce

 
Článek

Skoro se chce říci, že nás virtuální asistenti obklopují úplně všude. A po letošním ročníku veletrhu CES, který se koná tento týden v americkém Las Vegas, to bude platit tuplem. Po smartphonech a nejrůznějších chytrých reproduktorech se totiž virtuální asistentka Alexa přestěhovala do záchodové mísy.

Ne, opravdu to není vtip. Podle amerického Kohler je naopak takové řešení v praxi více než praktické. Celá řada uživatelů si totiž právě na toaletu bere svůj chytrý telefon, aby hráli hry nebo vyhledávali důležité zprávy na internetu či jiné informace, které je zrovna potřebují.

Vše na dosah ruky, přímo z WC

Chytrá mísa nazývaná The Numi 2.0 má právě k takovým účelům sloužit. Uživatel jednoduše při konání potřeby může pokládat virtuální asistentce Alexe nejrůznější dotazy, nechat si přečíst aktuální zprávy či předpověď počasí.

„Toto řešení je daleko hygieničtější než používání chytrého telefonu na WC. Vědci pravidelně upozorňují, že na našich smartphonech se množí bakterie právě kvůli tomu, že je používáme i při konání potřeby. My přicházíme s revolučním řešením, které tento problém odbourává,“ prohlásili na výstavišti v Las Vegas zástupci společnosti.

Foto: archív výrobce

Chytrá záchodová mísa The Numi 2.0

Chytrá záchodová mísa The Numi 2.0 toho navíc umí v praxi ještě daleko více. Vede si například přehledné statistiky efektivity splachování, které je následně možné kontrolovat prostřednictvím aplikace v chytrém telefonu.

Mísa dokáže také automaticky přizpůsobit teplotu prkénka podle teploty v místnosti na ideální hodnotu, či osvětlit přilehlý prostor pomocí integrovaných LED panelů tak, aby majitele v noci neobtěžovalo intenzivnější hlavní světlo v koupelně.

Pro jedince, kteří tráví na WC příliš mnoho času, je praktické jistě také to, že přímo v míse jsou integrovány hlasité a poměrně kvalitní reproduktory. Zkrátit čas si konání potřeby je tak možné poslechem oblíbených šlágrů.

Sluší se také připomenout, že Alexa umí ovládat další chytré spotřebiče v domácnosti. Přímo ze záchodové mísy The Numi 2.0 tak můžete bez nadsázky řídit prakticky chod celého svého obydlí. A to včetně objednávání zboží z internetového obchodu Amazon.

Cena nepotěší

Unikátní toaleta s integrovanou asistentkou Alexa bude minimálně v první vlně určena výhradně pro americký trh. Kdy a zda vůbec bude dostupná také v Evropě, zatím není jasné.

Už nyní je nicméně zřejmé, že model The Numi 2.0 nebude kvůli vyšší cenovce pro každého. Případní zájemci si totiž budou muset připravit zhruba 6000 dolarů, tedy v přepočtu bezmála 135 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám