Hlavní obsah

Nahradí stolní počítač i notebook. Samsung láká na špičkový tablet

Novinky, lez

Zajímavý počítačový hybrid představila tento týden společnost Samsung. Zařízení zvané Galaxy Tab 4 je totiž v první řadě tablet, posloužit však zvládne také jako notebook či dokonce stolní počítač.

Samsung Galaxy Tab S4 Video: archív výrobce

 
Článek

Galaxy Tab 4 totiž dostal po vzoru prémiových chytrých telefonů podporu standardu Samsung Dex. Lidé k němu budou moci kromě napájení připojit také monitor, klávesnici a myš. Obyčejný tablet se tak promění doslova v klasické PC.

Stejně tak půjde k novince přikoupit speciální kryt displeje, který se pochlubí zabudovanou klávesnicí. Společně s ním pak bude zařízení schopné zastat i funkci laptopu.

Foto: archív výrobce

Galaxy Tab S4

Aplikace pro Android i Microsoft Office

S pomocí prostředí Samsung DeX můžete přímo v tabletu Galaxy Tab S4 otevřít aplikace pro Android, včetně sady Microsoft Office, v několika oknech stejně jako na stolním počítači a v případě potřeby měnit jejich velikost. Můžete rovněž přetahovat obsah mezi aplikacemi, používat příkazy a klávesové zkratky, hrát hry nebo pracovat s multimédii.

Patrně není velkým překvapením, že s ohledem na všechny nabízené přednosti nabídne čtvrtá generace Galaxy Tabu i pořádnou dávku výkonu. Srdcem tohoto modelu je procesor Qualcomm Snapdragon 835, jehož osm jader je taktováno na 2 GHz. Stroj má dále k dispozici 4 GB operační paměti a 64GB úložný prostor.

Dlouhá výdrž

Galaxy Tab S4 nabízí obrazovku s úhlopříčkou 10,5 palce, technologií Super AMOLED, poměrem stran 16:10 a rozlišením 2560 x 1600 při bodové hustotě 287 pixelů na palec (PPI).

K dispozici jsou i dva fotoaparáty, ten na přední straně nabízí rozlišení 13 MPx, na zadní pak 8 MPx. Novinka přichází se čtyřmi vylepšenými reproduktory vyladěnými od AKG a audiotechnologií Dolby Atmos a díky baterii s kapacitou 7300 mAh umožňuje přehrávat video až 16 hodin.

Nový tablet Galaxy Tab S4 bude v České republice dostupný od 24. srpna 2018, a to ve dvou barevných variantách – černé a šedé. Doporučená maloobchodní cena tabletu bude 19 499 Kč za verzi s LTE a 17 999 Kč za verzi s Wi-Fi.

Foto: archív výrobce

Galaxy Tab S4

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám