Hlavní obsah

Chytré mohou být i prsteny. Pohlídají spánek a srdeční tep

Novinky, mif

Nositelná elektronika je fenoménem dnešní doby. Řeč přitom není pouze o nejrůznějších fitness náramcích a chytrých telefonech, výrobci stále častěji hledají nové cesty, jak monitorovat aktivity člověka. Nyní to zkouší i prostřednictvím prstenu.

Foto: archív výrobce

Motiv Ring

Článek

Motiv Ring od stejnojmenné společnosti vypadá na první pohled jako obyčejný prstýnek, ve skutečnosti se však jedná o sofistikovaný kousek elektroniky. Dokáže totiž hlídat vše, co je potřebné, a to při zachování extrémně kompaktních rozměrů.

Novinka od společnosti Motiv se totiž směle může měřit s tradičními fitness náramky. Prsten sleduje počet ušlých kroků za den, vývoj tepové frekvence v klidovém stavu i během aktivit, ale například i průběh spánkových fází.

Foto: archív výrobce

Motiv Ring

Všechna tato data poté prsten odesílá do spárovaného chytrého telefonu. Komunikace probíhá bezdrátově prostřednictvím technologie bluetooth. Ve smartphonu je poté možné data zobrazovat v přehledných grafech a porovnávat naměřené hodnoty napříč různými časovými obdobími.

Navzdory kompaktním rozměrům, Motiv Ring totiž není o moc větší než obyčejný ocelový prsten, by měl akumulátor udržet novinku při životě několik dní. Poté jej je možné dobýt prostřednictvím USB nabíječky.

Cena nepotěší

Je však nutné zdůraznit, že se výrobce snaží šetřit energii co nejvíce. Na rozdíl od celé řady konkurenčních fitness náramků například prsten nezvládá upozornit uživatele na příchozí hovory a zprávy prostřednictvím vibrací.

Motiv Ring se zatím nabízí k prodeji pouze prostřednictvím webových stránek výrobce, a to samozřejmě v různých velikostech. Cena 200 dolarů (4400 Kč) však není zrovna dvakrát příznivá, neboť ceny nejlevnějších fitness náramků startují už pod hranicí jednoho tisíce korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám