Hlavní obsah

Na nejtenčí notebook od Applu si fanoušci počkají. Stejně jako na nové iPady

Novinky, lez

Společnost Apple na konci minulého týdne v tichosti ukázala novou generaci výkonných laptopů MacBook Pro. Tenký MacBook Air se však nových součástek nedočkal, fanoušci si na něj budou muset počkat nejspíše až do podzimu. A to platí také o nových iPadech.

Foto: archív výrobce

MacBook Air

Článek

Poslední generace MacBooku Air si odbyla premiéru už před více než dvěma lety, což není v počítačovém světě zrovna málo.

V letošním roce navíc nejtenčí notebooky s logem nakousnutého jablka slaví kulaté desáté výročí. A to je podle serveru 9toMac hlavní důvod, proč si s uvedením novinky dává Apple tolik načas – chce je vyladit k dokonalosti.

Nová generace MacBooku Air by se tak měla objevit nejspíše až na podzim, kdy budou zároveň odhaleny také nové počítačové tablety iPad. Podrobnosti však pochopitelně zástupci amerického počítačového gigantu neprozradili, neboť vyčkávají až na slavnostní tiskovku, jejíž termín zatím nebyl oznámen.

Foto: archív výrobce

MacBook Air

Příznivá cena?

V kuloárech se nicméně již nějakou dobu hovoří o tom, že by extrémně tenký notebook měl dostat výkonnější součástky, ale zároveň i citelně příznivější cenovku. V současnosti se totiž základní model nabízí za necelých 31 000 Kč a výkonnější varianta vyjde na 37 000 Kč, což rozhodně není na několik let starý přístroj málo.

Kolik přesně bude novinka stát, není v tuto chvíli jasné, s největší pravděpodobností to však bude něco mezi 20 a 30 tisíci Kč. Dá se také očekávat, že do vínku dostane nový stroj nejnovější procesory Intel Core a integrovanou grafiku.

Přibýt by mohl také druhý displej, který je jednou z výsad výkonnějšího MacBooku Pro. Tenký OLED panel, který se jmenuje Touch Bar, lemuje prakticky celý horní okraj klávesnice. Výrobce do něj integroval u MacBooku Pro i čtečku otisků prstů.

Společně s MacBookem Air by se měla ukázat také nová generace počítačových tabletů iPad. Hardwarové obměny by se měly dočkat především výkonnější provedení Pro a verze Mini. Detaily však zatím nejsou k dispozici.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Porovnání velikostí letošního a loňského iPadu Pro

Foto: archív výrobce

Apple iPad mini 3

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám