Hlavní obsah

Na oživení legendy od Atari nejsou peníze. Výrobce požádá fanoušky o pomoc

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čekání na novou televizní konzoli od společnosti Atari se konečně chýlí ke konci. Zástupci podniku totiž oficiálně oznámili, že dlouho očekávaná novinka se začne prodávat už v průběhu příštího roku. Předobjednávky pak odstartují již na konci tohoto měsíce, výrobce totiž poprosí fanoušky o finanční podporu.

Foto: archív výrobce

Atari VCS

Článek

Původně se předpokládalo, že se konzole Atari VCS, známá dříve pod názvem Atari Box, začne prodávat už loni. Výrobce ale před koncem roku premiéru odsunul na letošní rok.

Letos si novinka skutečně premiéru odbyde, ale případní zájemci budou muset stejně čekat až do příštího roku. Ukázalo se totiž, že tvůrci nemají na rozjetí masové výroby dostatek finančních prostředků.

Proto nyní budou peníze žádat přímo od hráčů, využijí k tomu crowdfundingový server Indiegogo. Na něm bude moci společnosti už od konce května kdokoliv přispět a zároveň zakoupit konzoli v rámci předobjednávky. Za jakou cenu bude novinka nakonec nabízena, však stále není jasné.

Foto: Profimedia.cz

Původní konzole Atari VCS 2600

Foto: archív výrobce

Atari VCS

Stovka předinstalovaných her

Vzhled modelu Atari VCS se velmi inspiroval v původní konzoli, i když je nutné zdůraznit, že se novinka bude prodávat ve dvou různých provedeních. Milovníkům retro designu bude jistě imponovat především tradičnější vzhled, který kombinuje černé plasty se dřevem. Naopak moderněji vyhlíží druhé provedení, které kombinuje černé plasty s červenými prvky.

Jaké konkrétní hardwarové součástky se budou ukrývat uvnitř, zatím výrobce neprozradil. Podle neoficiálních informací by však procesor měl pocházet z dílen AMD a celé zařízení bude fungovat na platformě Linux. Tu upravují tvůrci k obrazu svému a je to patrně hlavní důvod, proč stále ještě není novinka na pultech obchodů.

Foto: archív výrobce

Atari VCS

Už nyní je zřejmé, že konzole bude v základu obsahovat zhruba stovku předinstalovaných her. Zároveň však půjdou instalovat nové a konzole bude mít dostatek výkonu na to, aby je bylo možné hrát v rozlišení Full HD.

Díky použitému systému by měla konzole u televizoru fungovat nejen jako herní systém, ale také jako multimediální centrum. Výrobce však tyto funkce ještě oficiálně nepotvrdil.

Foto: archív výrobce

Atari VCS

Foto: archív výrobce

Atari VCS

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám