Hlavní obsah

Zakřivený monitor od AOC cílí na hráče

Novinky, sko

Pokud nehrajete počítačové hry jen tak občas pro zábavu, ale myslíte to s nimi vážně, potřebujete i kvalitní monitor. Takový, který vám nejen poskytne kvalitní plynulý obraz bez nepříjemného blikání, ale je šetrný i k vaším očím. Přední světový výrobce počítačových monitorů AOC nyní představil 32palcový monitor AG322QCX, nejnovější přírůstek do řady prémiových herních monitorů Agon.

Foto: archív výrobce

Agon AG322QCX

Článek

Monitor Agon AG322QCX disponuje zakřiveným 32palcovým QHD displejem s 2560 x 1440 pixelů s křivkou 1800R, díky čemuž se hodí nejen pro nadšence, ale i pro profesionální hráče. Nabízí obnovovací frekvenci 144Hz, dobu odezvy 4 ms a technologií AMD FreeSync, která synchronizuje obnovovací frekvence displeje s GPU v počítači pro zajištění dokonale plynulého obrazu.

Foto: archív výrobce

Agon AG322QCX

Při profesionálním hraní se mohou zápasy protáhnout na hodiny a profesionální hráče je proto neméně důležitým parametrem i šetrnost monitoru ke zraku a předcházení únavy očí. U Agon AG322QCX má únavu očí snížit jednak už jeho zakřivení, které odpovídá způsobu, jakým lidské oko vidí.

Navíc zakřivené monitory u počítačů mají stejné výhody, jaké nabízejí i zakřivené televizory. Ty jsou schopné uživatele daleko více vtáhnout do děje filmu nebo hry, protože jej obklopují.

Foto: archív výrobce

Agon AG322QCX

Mimo to však nabízí i další technologie, jako jsou Shadow Control, FlickerFree, které mají za úkol snížit napětí a nepohodlí očí. AOC navíc u modelu Agon AG322QCX přichází s režimem LowBlue Mode, který snižuje úroveň nepříznivého modrého světla s krátkou vlnovou délkou, aniž by přitom utrpěla kvalita barev.

Cena monitoru AOC Agon AG322QCX startuje podle nákupního rádce Zboží.cz na 13 790 Kč.

Foto: archív výrobce

Agon AG322QCX

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám