Hlavní obsah

AOC varuje před nebezpečnými monitory. Mohou uživatele zranit

Nebezpečné může být v dnešní době kdeco, například i počítačové monitory. Před vadnými kusy varovala tento týden společnost AOC. Problém je u nich s externími napájecími adaptéry, které mohou uživatele v krajním případě i poranit. Upozornili na to zástupci výrobce.

Foto: archív výrobce

Problémy se týkají externích napájecích adaptérů.

Článek

Problémy se týkají modelů AOC PDS241 a PDS271.

Oba zmiňované monitory používají externí zdroj pro vstup napájení a obrazového signálu. Testy nicméně ukázaly, že několik těchto zdrojů nesplňuje požadavky na minimální vzdálenost vnitřních komponentů, kvůli čemuž nelze zcela vyloučit riziko úrazu elektrickým proudem.

Zdroje pocházejí od externího dodavatele, problémy se zákazníky bude nicméně řešit přímo společnost AOC. Ta požádala zákazníky v Evropě, aby neprodleně přestali monitory používat a odpojili je od zásuvek, aby se předešlo jakémukoli potenciálnímu riziku úrazu.

Zdroje mohou lidé zdarma vyměnit

Výrobce nabízí všem zákazníkům, kteří již model PDS241 nebo PDS271 zakoupili, bezplatnou výměnu napájecích adaptérů.

„Za tyto nepříjemnosti se omlouváme. Postaráme se o to, aby proces výměny probíhal hladce a všichni zákazníci si mohli i nadále užívat své monitory AOC,“ řekl František Koutník, country manager pro Českou republiku a Slovensko společnosti AOC.

Žádné zranění v souvislosti s vadným externím zdrojem není v tuto chvíli hlášeno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám