Hlavní obsah

Návrat k psacím strojům. S tablety v hlavní roli

Novinky, rim

Miliónový nápad. I tak by se dal charakterizovat počin kalifornské společnosti Elretron, která se u svých bezdrátových klávesnic pro mobilní telefony a tablety rozhodla vsadit na líbivý retro design klasických psacích strojů. Výsledek si již předobjednaly bezmála tři tisíce lidí.

Foto: archív tvůrců

Retro klávesnice Penna

Článek

Produkt nazvaný Penna, na jehož vývoji společnost pracuje poslední dva roky, nemá být pouhým retro doplňkem do domácnosti, ale plnohodnotným pracovním nástrojem. Svědčí o tom například použití speciálních patentovaných kláves nebo kvalitních německých mechanických spínačů Cherry MX.

Jejich přítomnost je zárukou nejen rychlého a přesného psaní, ale také dlouhodobého intenzivního používání. Setkat se s nimi můžete mimo jiné například v herních periferiích značek Logitech, Corsair nebo SteelSeries.

Foto: archív tvůrců

Retro klávesnice Penna

Foto: archív tvůrců

Retro klávesnice Penna

Snadné vkládání maker

Své místo na klávesnici našla i obdoba „řádkovače“ známého z klasických psacích strojů, neslouží však již pro řádkování, ale vkládání předem zaznamenaných maker.

Princip záznamu je přitom velmi jednoduchý – stačí zvednout kliku a stisknout často používanou klávesu, jejich kombinaci nebo klidně napsat celou větu. Po navrácení do středové polohy je záznam hotov a připraven k častému používání. Toho docílíte jak jinak než stlačením páky dolů.

Pro komunikaci s tablety, mobilními telefony nebo počítači klávesnice využívá bezdrátovou technologii Bluetooth. Lze ji přitom spárovat až s pěti zařízeními a libovolně mezi nimi přepínat. Podporována jsou zařízení s operačním systémem Windows, Android a iOS/Mac OS.

Foto: archív tvůrců

Retro klávesnice Penna

Novinka nadchla tisíce lidí

Vzhledem k rozdílnosti těchto systémů jsou dokonce k dispozici dvě provedení navržené na míru jednotlivým platformám. Vybírat můžete také z pěti designových variant: matně černá, čistě bílá, narůžovělá, olivově zelená a dřevěná. K dispozici je rovněž luxusně vyhlížející brašna pro přenášení klávesnice i tabletu a několika dalších drobností.

Jelikož se společnosti na crowdfundingovém serveru Kickstarter, kteří podnikatelé a nadšenci z celého světa využívají pro sběr finančních prostředků na realizaci svých projektů, podařilo vybrat již více než deset miliónů korun, je zřejmé, že se novinka objeví na prodejních pultech. Novinku si zakoupily takřka tři tisíce lidí.

Nutno podotknout, že aktuální suma představuje čtyřnásobek částky nezbytné pro zahájení výroby a do konce kampaně ještě zbývá jeden týden. Cena klávesnice v rámci kickstarterového projektu začíná na 2200 Kč a prvním zájemcům by měla být doručena v srpnu letošního roku.

Foto: archív tvůrců

Retro klávesnice Penna

Foto: archív tvůrců

Retro klávesnice Penna

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám