Hlavní obsah

Data v suchu. S novým odolným diskem to platí doslova

Novinky, ort

Odolností proti vodě, prachu a nárazům se v dnešní době chlubí některé chytré telefony, stejným způsobem je nicméně možné chránit například i cenná data. Umožňuje to nový externí disk SD700 od společnosti Adata. Ten navíc patří k nejrychlejším na trhu.

Foto: archív výrobce

Adata SD700

Článek

Novinka splňuje certifikaci IP68. Díky tomu může být ponořena do hloubky až 1,5 metru po dobu šedesáti minut. Disk je navíc kompletně prachotěsný, takže do něj nepronikne ani částečka.

Výrobce se navíc chlubí tím, že model SD700 splňuje armádní certifikaci MIL-STD-810G516.6. To jinými slovy znamená, že se pyšní odolností proti nárazům a pádům. Vděčí za to především několikavrstvému ochrannému krytu a absenci pohyblivých částí.

V útrobách modelu Adata SD700 se totiž ukrývá místo klasického pevného disku SSD jednotka. Jen v rychlosti připomeňme, že SSD jednotky neobsahují pohyblivé součástky, díky čemuž jsou nejen odolnější proti otřesům a pádům ve srovnání s klasickými disky, ale zároveň také daleko rychlejší.

Foto: archív výrobce

Adata SD700

A to platí i o novince. Typické přenosové rychlosti pro čtení dosahují podle výrobce až 440 MB/s a pro zápis až 430 MB/s.  Tyto hodnoty by měly bohatě stačit i pro streamování 4K videa bez zasekávání nebo potřeby využití vyrovnávací paměti.

Disk se připojuje prostřednictvím rozhraní USB 3.1. Podporovány jsou počítače s operačními systémy Windows a Mac OS, stejně jako chytré telefony a počítačové tablety postavené na platformě Android.

Novinka přijde vhod především cestovatelům, a to nejen pro svou odolnost, ale také díky nízké hmotnosti. Váží totiž pouze 100 g.

Odolný disk Adata SD700 se bude nabízet v černé a černožluté variantě. Na výběr budou kapacity 256 GB, 512 GB a 1 TB. Informace o přesných prodejních cenách a dostupnosti zatím nebyly upřesněny.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám