Hlavní obsah

Šikovná powerbanka nastartuje auto. Dokáže ale nabít i telefon

Novinky, ort

Powerbanky – tedy záložní zdroje energie – již několik let pomáhají uživatelům s dobíjením mobilů a chytrých telefonů. Výrobci však v poslední době koketují i s dalšími možnostmi využití. Například společnost Trust uvedla model, který dokáže nastartovat i automobil.

Foto: archív výrobce

Car Jump Starter & Powerbank

Článek

Využít powerbanky k jiným účelům, než je pouhé nabíjení mobilů a tabletů, se snaží výrobci již delší dobu. Některé modely tak fungují například jako svítilna, jiné si zase troufnou klidně i na nabíjení notebooků.

Využití v automobilovém průmyslu nalézají tyto záložní zdroje energie až nyní. Novinka se celým názvem jmenuje Car Jump Starter & Powerbank a nabízí kapacitu 10 000 mAh. To by mělo stačit až pro trojnásobné nabití většiny aktuálně nabízených smartphonů.

Foto: archív výrobce

Car Jump Starter & Powerbank

Jak už název zařízení napovídá, výrobce však myslel i na automobily. S novou powerbankou je tak možné nouzově nastartovat automobil. Kabely, které jsou k tomu zapotřebí, jsou součástí dodávaného příslušenství.

Podle výrobce výkon zařízení stačí na to, aby bylo možné s powerbankou nastartovat automobil s až čtyřlitrovým benzínovým motorem, případně dieselový vůz, který se bude chlubit objemem až 2,5 litru.

Primárně je ale zařízení samozřejmě určeno k nabíjení chytrých telefonů, počítačových tabletů a dalších mobilních zařízení. K tomu je vybaveno hned dvěma USB porty (1 A a 2,4 A). Powerbanka se chlubí také funkcí kapesní svítilny.

V prodeji by se novinka od společnosti Trust měla objevit ještě před Vánocemi. Počítá se přitom s cenou okolo 3500 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám