Hlavní obsah

Lákadla Microsoftu před Vánocemi? Americký softwarový gigant ukáže nová zařízení

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft chystá velkou tiskovou konferenci, ve které odhalí novinky pro předvánoční trh. Uskutečnit by se měla už za dva týdny v americkém New Yorku. Co přesně bude k vidění, zatím americký softwarový gigant tají.

Foto: Microsoft

Pozvánka na tiskovou konferenci Microsoftu

Článek

O akci informoval Microsoft na svých oficiálních webových stránkách, konat se bude ve středu 26. října.

Už nyní je díky pozvánce jasné, že se premiéra nových produktů bude týkat operačního systému Windows 10. „Připojte se k nám, abyste viděli, co dalšího čeká Windows 10,“ stojí v pozvánce.

Nejvýkonnější notebook

S ohledem na načasování tiskovky se dá předpokládat, že k vidění budou hardwarové novinky, na které bude americký softwarový gigant lákat před Vánocemi. Odhalen by mohl být například v pořadí již druhý notebook od Microsoftu.

Foto: archív výrobce

Surface Book

První generace se totiž odhalila také loni na podzim, tehdy se pyšnila titulem nejvýkonnější laptop na světě. Na vrcholku potravního řetězce by měla být podle neoficiálních informací také dvojka.

Dalšího vylepšení by se měl dočkat displej. Aktuálně nabízený Surface Book má totiž úhlopříčku 13 palců a rozlišení 3000 x 2000 pixelů, zatímco druhá generace by se měla chlubit 4K panelem. Rozlišení by tedy mělo narůst až na 3840 x 2160 obrazových bodů.

Dotykový displej je v současnosti možné od klávesnice oddělit, díky čemuž vznikne tablet. Stejnou vychytávku si patrně zachová i novinka. O dalších parametrech zatím není nic známo.

Nové smartphony?

Dále by mohl být k vidění nástupce chytrých telefonů Lumia, který bude cílit především na firemní segment. Již několik měsíců se objevují spekulace o Surface Phonu.

Foto: repro nextpowerup.com

Chytré telefony Surface Phone by mohly vypadat takto.

Ten by se měl hned v první vlně nabízet ve třech různých provedeních, která se budou odlišovat především výkonem. Dva modely budou určeny pro běžné uživatele, jeden bude extrémně výkonný a druhý sice pomalejší, zato však levnější. Všechny budou pracovat pod operačním systémem Windows 10.

Ten nejvýkonnější Surface Phone by navíc po výkonnostní stránce neměl mít na trhu obdoby, jak Novinky.cz informovaly již dříve. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám