Hlavní obsah

Extrémně odolná kamera od Sony dorazila do Česka. Stojí stejně jako slušně vybavený tablet

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První tuzemští prodejci zařadili do své nabídky druhou generaci videokamery Sony Action Cam, mezi jejíž hlavní přednosti patří především vysoká odolnost. Novinka, která byla představena letos v lednu na veletrhu CES v Las Vegas, vyjde zájemce na stejnou cenu, jakou by zaplatili za slušně vybavený tablet nebo chytrý telefon.

Foto: archív výrobce

Dokoupit je možné i nejrůznější stojánky, například na kolo.

Článek

Nejlevněji je možné Sony Action Cam HDR-AS100VR zakoupit za 10 390 Kč. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, se však některé nabídky blíží až k hranici 11 000 Kč.

Uvnitř kamery je Exmor R BSI CMOS snímač s rozlišením 18 Mpx. Kvalitu natočených záznamů, které mohou dosahovat rozlišení až 1920 x 1080 pixelů, výrazně zvyšuje vestavěná stabilizace obrazu.

Foto: archív výrobce

Se speciálním pouzdrem poslouží novinka i pod vodou.

Kompaktním rozměrům ustoupil displej. Místo barevného monitoru, na kterém by bylo možné prohlížet natočená videa, disponuje Sony Action Cam jednoduchým panelem. Ten zobrazuje základní informace o výdrži baterie či kapacitě úložného prostoru.

Za kompenzaci displeje lze považovat dálkový ovladač RM-LVR1, který je součástí balení. Ten se jednoduše připne na ruku, podobně jako náramkové hodinky. Pomocí něj je vidět natáčený obraz a zároveň dovoluje ovládat až pět kamer na dálku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám