Hlavní obsah

Nová kamera od Sony přežije pády i pobyt ve sněhu

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhou generaci své extrémně odolné videokamery Action Cam představila společnost Sony. Stejně jako předchůdce patří model HDR-AS100VR k těm nejkompaktnějším videokamerám na trhu. To kvůli tomu, aby se snadno dala připnout na helmu nebo řídítka horského kola i motorky.

Foto: archív výrobce

Sony Action Cam HDR-AS100VR (2014)

Článek

Uvnitř kamery je Exmor R BSI CMOS snímač s rozlišením 18 Mpx. Kvalitu natočených záznamů, které mohou dosahovat rozlišení až 1920 x 1080 pixelů, výrazně zvyšuje vestavěná stabilizace obrazu.

Foto: archív výrobce

Se speciálním pouzdrem poslouží novinka i pod vodou.

Optický stabilizátor SteadyShot je ve srovnání s dosavadními modely 2,5x výkonnější, takže ještě lépe eliminuje otřesy a chvění. Kamera navíc odolá stříkající vodě bez potřeby dalšího krytu, což předchůdce ještě neuměl. Například pro potápění je možné ke kamerce i dále dokoupit praktický podvodní kryt.

Kompaktním rozměrům ustoupil displej. Místo barevného monitoru, na kterém by bylo možné prohlížet natočená videa, disponuje Sony Action Cam jednoduchým panelem. Ten zobrazuje základní informace o výdrži baterie či kapacitě úložného prostoru.

Foto: archív výrobce

Dokoupit je možné i nejrůznější stojánky, například na kolo.

Za kompenzaci displeje lze považovat dálkový ovladač RM-LVR1, který je součástí balení. Ten se jednoduše připne na ruku, podobně jako náramkové hodinky. Pomocí něj je vidět natáčený obraz a zároveň dovoluje ovládat až pět kamer na dálku.

Na pultech obchodů by se druhá generace kamery Sony Action Cam měla objevit v průběhu několika týdnů. Cenu zatím výrobce neupřesnil.

Foto: Sony

Sony Action Cam

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám