Hlavní obsah

Chytrá sluchátka hlídají zdraví, hodinky zase děti na cestě domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Sluchátka, která sledují srdeční tep, a další výpočetní techniku určenou k nošení na těle ukázala na nynějším veletrhu spotřební elektroniky v americkém Las Vegas společnost Intel.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Kromě chytrých sluchátek (úplně vlevo) byla na stánku Intelu k vidění také řada dalších vychytávek.

Článek

Intel je velkým hráčem v odvětví osobních počítačů, potýká se ale s propadem jejich globálního prodeje a adaptace jeho procesorů pro oblíbené chytré telefony a tablety se děje pomalu. Od elektronických zařízení nositelných na těle si podobně jako jiné technologické společnosti slibuje, že se u zákazníků chytnou a jejich prodej poroste.

Šéf firmy Brian Krzanich loni vytvořil novou divizi, která má zjišťovat budoucí trendy ve vývoji technologií. V Las Vegas představil mimo jiné sluchátka do uší, která přehrávají hudbu, ale také měří tep. Dokážou přitom automaticky změnit hudbu, aby člověka, který je má v uších, podpořila během tréninku, napsala agentura Reuters.

Foto: Julie Jacobson, ČTK/AP

Chytré hodinky pro děti upozorní rodiče, když se potomek na cestě mezi školou a domovem odchýlí od obvyklé trasy.

Kromě toho firma představila miniaturní počítač, "chytrý" systém sluchátek a mikrofonu s virtuálním inteligentním osobním asistentem či chytré hodinky pro děti, které upozorní rodiče, když se potomek na cestě mezi školou a domovem odchýlí od obvyklé trasy.

Krzanich, který v čele firmy stanul loni v květnu, také podle webu forbes.com sdělil, že Intel letos nevyrobí jediný čip, který by využíval nerosty z míst konfliktů. Zdroje tantalu, wolframu, cínu a zlata, kovů hojně používaných při výrobě elektroniky, prý firma zjišťovala čtyři roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám