Hlavní obsah

Trojrozměrný televizor, který se vejde do tašky? Sony přichází s unikátními brýlemi

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sony uvedla na trh v pořadí již třetí generaci svých trojrozměrných brýlí Personal 3D Viewer, které dokážou nahradit domácí kino, televizor i počítačový monitor. Na rozdíl od svých předchůdců je ale novinka výrazně kompaktnější, používat ji je tedy možné i na cestách.

Foto: archív výrobce

Personal 3D Viewer (HMZ-T3W)

Článek

Personal 3D Viewer (HMZ-T3W) se skládá ze dvou samostatných obrazovek s rozlišením 720p, které promítají pro každé oko jiný obraz. Díky tomu dokážou brýle vytvořit skutečně věrohodný trojrozměrný vjem.

Zatímco u předchozích dvou generací byl uživatel pevně připoután ke křeslu, protože brýle vyžadovaly pro svůj provoz připojení do elektrické sítě, nový model již disponuje vlastní baterií. Může být tedy využíván i na cestách, přičemž výdrž by se měla pohybovat v řádu hodin.

Foto: archív výrobce

Personal 3D Viewer (HMZ-T3W)

A právě na snadnou přenositelnost výrobce sází nejvíce. Personal 3D Viewer totiž může být kromě počítačů a televizních konzolí snadno připojen k počítačovým tabletům a chytrým telefonům, jejichž malé displeje nemusí uživatelům při sledování videí na cestách stačit.

Vylepšení se dočkal také zabudovaný audiosystém. 5.1kanálový zvuk nahradila 7.1kanálová aparatura. Díky tomu by měl být uživatel ještě více vtažen do děje, ať už bude sledovat nový film, nebo hrát oblíbenou hru.

Personal 3D Viewer (HMZ-T3W) je nyní k dispozici v rámci předobjednávky na americkém trhu za 999 USD, tedy necelých 19 000 Kč. Oficiální dostupnost je naplánována na příští měsíc. Kdy se novinka objeví na tuzemském trhu, zatím výrobce neprozradil.

Sony HMZ-T2Video: store.sony.com

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám