Hlavní obsah

Malý hybrid za tři tisíce spojuje výhody netbooku a tabletu

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na spojení výhod tabletu a netbooku sází nový hybrid od britské společnosti Ergo Electronics. Novinka navíc láká velice atraktivní cenou. Za 150 USD (zhruba 3000 Kč) totiž žádný jiný výrobce podobné zařízení nenabízí, uvedl server Engadget.

Foto: Ergo Electronics

GoNote Mini

Článek

Základem hybridu GoNote Mini je tablet se sedmipalcovým dotykovým displejem, který disponuje rozlišením 800 x 480 obrazových bodů. K němu je však napevno připevněna kompaktní výklopná klávesnice, díky níž vypadá celé zařízení jako miniaturní netbook.

Místo touchpadu, který standardně nahrazuje funkce myši, je přístroj vybaven takzvaným trackpointem. Jde o polohovací zřízení známé především z notebooků společnosti Lenovo, kterým je možné pohybovat do všech stran.

Foto: Ergo Electronics

GoNote Mini

S ohledem na příznivou cenu příliš nepřekvapí, že novinka nepatří k těm nejvýkonnějším zařízením na trhu. Srdcem hybridu je procesor Rockchip RK2918 taktovaný na frekvenci 1,2 GHz. Ten má k dispozici HD grafický čip a operační paměť s kapacitou 1 GB.

Zástupci společnosti Ergo Electronics tvrdí, že „GoNote Mini je ideální první počítač pro všechny děti“. Zároveň věří, že se jim s novinkou podaří zaujmout některé školy, které by mohly levné hybridy nakupovat pro běžnou výuku.

Foto: Ergo Electronics

GoNote Mini

Nasazení ve vzdělávacích institucích nahrávají i kompaktní rozměry přístroje 200 x 119 x 23 mm a nízká hmotnost 660 gramů. S tím se nemůže taška plná těžkých učebnic a sešitů vůbec měřit.

GoNote Mini běží pod operačním systémem Android. Kromě dvou webkamer nechybí ve výbavě ani bezdrátové adaptéry WiFi a Bluetooth, čtečka paměťových karet či HDMI port. Úložný prostor 4GB je možné rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Na pultech zahraničních obchodů se novinka objeví už v průběhu příštího měsíce, dostupnost v Česku nebyla zatím potvrzena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám