Hlavní obsah

Extrémně tenký notebook se vzhledem iPadu stojí 58 500 korun

Novinky, mif

V nabídce internetového obchodu společnosti Apple se pouhý den po oficiálním odhalení objevil nový MacBook Pro. Novinku firma slibuje po objednání dodat během dvou až tří týdnů. Cena základního modelu startuje na 58 450 korunách.

MacBook ProVideo: www.apple.com

 
Článek

Nový MacBook Pro technicky i designem vychází z počítačového tabletu iPad. Displej novinky skutečně vypadá jako počítačový tablet od Applu, který má však k sobě navíc připojenou klávesnici. Právě 15,4palcový displej je jednou z největších předností novinky – má totiž úctyhodné rozlišení 2880 x 1800 obrazových bodů.

Foto: Apple

Nový MacBook Pro

„Je to notebook s nejvyšším rozlišením na světě. Nikdo nikdy nevyrobil notebook, který by byl tak nádherný. Je tak tenký, tenčí než prst... Je to naprostý průlom v technice,“ uvedl při odhalení šéf marketingu společnosti Apple Philip Schiller. Tloušťka notebooku je 1,8 cm.

V základní konfiguraci disponuje novinka procesorem Intel Core i7 s frekvencí 2,3 GHz, který díky technologii Turbo Boost dokáže pracovat na frekvenci až 3,3 GHz. K dispozici má 8 GB operační paměti a 256GB SSD disk pro uložení dat.

Foto: Apple

Nový MacBook Pro vychází z třetí generace počítačového tabletu iPad

Integrován je grafický čip Intel HD 4000, v případě potřeby vyššího výkonu se ale automaticky aktivuje dedikovaná herní grafika nVidia GeForce GT 650M s 1 GB paměti typu GDDR5. „Grafický čip je proti staršímu modelu až 60krát výkonnější,“ konstatoval Schiller.

V prodeji je také výkonnější varianta, která má procesor Intel Core i7 taktovaný na 2,6 GHz (3,6 GHz Turbo Boost) a 512GB SSD disk. V ostatních parametrech je přístroj zcela totožný, a to včetně sedmihodinové výdrže baterie. Tuto variantu MacBooku Pro si Apple cení na 74 500 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám