Hlavní obsah

Zákeřné viry se často ukrývají na podvodných a napadených webech

Novinky, mif

Nejrozšířenější počítačovou hrozbou v Evropě za minulý měsíc je ScrInject.B s 4,5procentním podílem. Tento virus se vyskytuje na podvodných a napadených webových stránkách a automaticky stahuje po jejich návštěvě do počítače další viry. Vyplývá to ze statistik antivirové společnosti Eset.

Článek

ScrInject.B není jediná hrozba, na kterou by si lidé měli dávat pozor. Druhým nejrozšířenějším virem je směs škodlivých kódů INF/Autorun, která se šíří právě přes vyměnitelná média (3,72 %). Třetí příčka pak patří viru Iframe.B (3,52 %), jenž přesměrovává internetové stránky na podvodné weby.

Foto: Eset

Nejrozšířenější evropské hrozby (červenec 2012)

Čtvrté místo patří jednomu z nejznámějších virů na světě. Červ Conficker se totiž v první desítce nejrozšířenějších hrozeb objevuje už několik let. Přestože se lék proti němu objevil už v roce 2008, stále má mezi evropskými hrozbami podíl 2,77 procenta.

Foto: Eset

Nejrozšířenější celosvětové hrozby (červenec 2012)

Co se celosvětových statistik týče, v nich kraluje INF/Autorun (5,46 %). V žebříčku pak následuje ScrInject.B (3,37 %), Conficker (3,29 %), Sirefef (2,78 %) a Dorkbot (1,65 %).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám