Hlavní obsah

YouTube poprvé v historii změnil logo

Novinky, mif

Internetový video portál YouTube vznikl před 12 lety. Tvůrci toto výročí oslavili poměrně netradičně, vůbec poprvé v historii změnili logo této služby. A to poměrně radikálně.

Foto: repro youtube.com

Nový vzhled a logo portálu YouTube

Článek

YouTube vznikl v roce 2005, tehdy jej založili zaměstnanci PayPalu Chad Hurley, Steve Chen a Jawed Karim. Popularita serveru rostla tak rychle, že ho ještě před koncem roku 2006 zakoupil americký Google za 1,65 miliardy dolarů.

Od své první verze se YouTube změnil doslova k nepoznání. Původně šlo totiž o službu, která sloužila ke sledování a nahrávání videí v rozlišení 320 x 240 pixelů, a to navíc ještě pouze na počítačích.

Foto: YouTube

Staré logo YouTube

Foto: YouTube

Nové logo YouTube

V dnešní době YouTube běží prakticky na jakémkoliv zařízení – na chytrých televizorech, mobilních telefonech, tabletech, stolních i přenosných PC. Navíc videa jsou k dispozici klidně až v rozlišení 8K, počítá se i se sférickými záznamy, 3D a živými přenosy.

Předloni byla spuštěna prémiová služba YouTube Red, která nabízí přístup k videím bez reklamy. A navíc možnost sledovat i prémiový obsah, jenž standardně není k dispozici.

Tento týden YouTube nasadil lehce upravený vzhled, jehož součástí je i nové logo. To je patrně největší změna za posledních 12 let. Původní logo v sobě ukrývalo symbol televizoru – červený rámeček, v němž se ukrývalo slovo Tube.

Nové logo je již pouze písemné a celé černé. Červená ikona připomínající televizor se přesunula před samotný název.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám