Hlavní obsah

Windows XP SP2 má problémy s více než 200 aplikacemi

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft na svých webových stránkách zveřejnila seznam více než 200 aplikací a her, které nemusí zcela správně fungovat s druhým servisním balíčkem pro Windows XP. Před problémy s některými aplikacemi varovala své zaměstnance již minulý týden počítačová firma IBM.

Foto: Vratislav Konečný

Mlýn na Lučním potoce, stávalo jich tu asi 25,všechny se uživily

Článek

Service Pack 2 má problémy dokonce s některými aplikacemi, jež jsou běžnou součástí programového vybavení většiny počítačů. Sem patří např. vypalovací program Ahead Nero 6 nebo videokodek DivX, který je nezbytný pro přehrávání většiny filmů.

Softwarové společnosti již připravují nápravu - např. kvůli nekompatibilitě s SP2 už vyšla nová verze programu Nero.

Problémy jsou i s MS Office

Problémů nebudou ušetřeni ani uživatelé aplikací přímo od Microsoftu, přičemž nejpodstatnější je nekompatibilita některých aplikací obsažených ve starších verzích kancelářského balíku Office.

Správně nemusí fungovat ani Photoshop Elements, AutoCAD 2004, Cute FPT 5, Yahoo Messenger, osobní firewally, program Winroute či klient výměnné sítě Kazaa. Z her to jsou např. Unreal, StarCraft či Need For Speed HP2. Kompletní seznam je k dispozici na webu Microsoftu.

Česká verze bude v září

Service Pack 2 je v současné době dostupný pouze pro anglickou a německou verzi Windows XP. Česká verze opravného balíčku se na internetu objeví podle vyjádření české pobočky Microsoftu v první polovině září. Do té doby bude snad většina potíží už vyřešena.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám