Hlavní obsah

Výrobce počítačů Dell zřejmě obdržel další nabídky na převzetí

– New York

Americký výrobce osobních počítačů Dell zřejmě obdržel další nabídky na převzetí. Informovala o tom agentura Reuters. Návrh na koupi podniku za 24,4 miliardy dolarů (484 miliard Kč) již začátkem února předložila skupina investorů zahrnující jeho zakladatele Michaela Della.

Foto: Dell

Ilustrační foto

Článek

Podle zdroje obeznámeného se situací na konci minulého týdne předběžnou nabídku na převzetí Dellu předložila společnost Blackstone Group. Zájem podle listu Wall Street Journal vyjádřil rovněž miliardář Carl Icahn, který již ve firmě vlastní menšinový podíl a odmítá nabídku konsorcia vedeného Michaelem Dellem. To hodlá po převzetí stáhnout společnost z akciové burzy.

Michael Dell uvedl svou firmu na veřejný trh v roce 1988, kdy měla hodnotu 85 miliónů dolarů. Dell trhu osobních počítačů kraloval zejména na vrcholu internetového boomu kolem roku 2000, kdy jeho hodnota překračovala 100 miliard dolarů. V roce 2006 jej sesadil z první příčky Hewlett-Packard. V současnosti je Dell třetím největším výrobcem počítačů na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám