Hlavní obsah

Všechny pořady a seriály na jednom místě. Seznam.cz spustil novou televizní aplikaci

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz tento týden spustila novou HbbTV aplikaci, prostřednictvím které mohou diváci skrze obrazovky svých televizorů přistupovat ke všem pořadům a seriálům z produkce české internetové jedničky. HbbTV aplikace je dostupná v celoplošném multiplexu 3 Českých Radiokomunikací.

Foto: Seznam.cz

Nová HbbTV aplikace od společnosti Seznam.cz.

Článek

„Aplikace nabízí archiv pořadů i seriálů z produkce mediálního domu Seznam.cz,“ uvedla mluvčí české internetové jedničky Aneta Kapuciánová.

Pro větší přehlednost je nabídka rozdělena do jednotlivých kategorií. „V rubrikách Zábava, Zprávy či Pohádky najdou diváci díly pořadů Šťastné pondělí, Výzva, Zvláštní vyšetřování, ale i seriálů Kancelář Blaník, Krmelec u Muflona, Mrazivá tajemství a jiné,“ doplnila Aneta Kapuciánová.

„Vývoj HbbTV aplikace měla na starosti brněnská firma SVSys, která nahradila původního dodavatele, firmu Mautilus. Hlavní změny spočívají v redesignu a využití nové technologie, která umožňuje jednodušší práci s obsahem,“ konstatovala mluvčí společnosti Seznam.cz.

Podle ní se nová podoba HbbTV aplikace chystá také pro diváky satelitního operátora Skylink a kabelové televize UPC. Nasazena by měla být v průběhu dubna.

Co je HbbTV?
HbbTV je zkratkou anglického termínu Hybrid Broadcast Broadband TV. Označuje hybridní vysílání, které propojuje klasické televizní vysílání s internetovým připojením.K čemu to slouží v praxi? Například při sledování nějakého programu se uživateli zobrazí nabídka doplňujících informací – přímo na TV lze zobrazit související obsah, jako jsou fotografie, text, audio či video.Stejně tak HbbTV umožňuje přístup k internetovým archivům a internetovým televizním stanicím. Pro příjem HbbTV stanic však televizor musí tuto hybridní technologii podporovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám