Hlavní obsah

Víte, co je to BLOG?

PRAHA

Máte email, icq, chatujete? Na českém internetu se objevila nová módní vlna - BLOG! Vy nevíte, co je BLOG? Založit a provozovat vlastní blog nyní může kterýkoli registrovaný uživatel portálu Seznam.cz.

Foto: Petr Krupička

Ilustrační foto z loňského regionálního kola Ústeckého kraje

Článek

Chatový a diskusní server Lidé.cz, který je součástí služeb tohoto portálu, nabízí využití tohoto moderního způsobu komunikace pomocí jednoduchého a přehledného rozhraní, jehož ovládání zvládne opravdu každý.

Weblog neboli blog je zajímavý a jednoduchý způsob, jak se na internetu prezentovat. Můžete zde psát své názory, postřehy a komentáře pomocí krátkých chronologicky řazených textů, odkazů na jiné internetové stránky, obrázků a fotografií. K této formě prezentace nepotřebujete mít zvláštní znalosti o HTML, programování na webu a grafice. 

Tento způsob osobní prezentace přišel na svět z odborných internetových vod a jako módní fenomén si získává stále větší popularitu mezi běžnými uživateli internetu. Zajímavé je, že podle zahraničních průzkumů tvoří nadpoloviční většinu bloggerů, tedy tvůrců blogů, mladé ženy. Ty využívají možnost vést si jednoduchý a atraktivní internetový deník, který je volně přístupný jak přátelům, tak i neznámým čtenářům.

Jednotlivé příspěvky jsou řazeny chronologicky od nejnovějšího, je možné je řadit do kategorií podle tématu, doplnit je fotografiemi, obrázky a odkazy na jiné materiály kdekoliv na internetu. Zřízení osobního deníku nebo vlastních internetových novin nyní zvládne každý během několika minut bez nutnosti dalších registrací, placení poplatků a zajišťování webhostingu. Adresa vašeho blogu je navíc snadno zapamatovatelná: http://blog.lide.cz/uzivatelske_jmeno

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám