Hlavní obsah

V Česku je už 750 tisíc internetových domén

Novinky, Miloslav Fišer

Česká republika dosáhla pomyslného milníku 750 tisíc zaregistrovaných národních internetových domén, tedy těch, které mají koncovku .CZ. Čtvrtmiliónová národní doména byla zaevidována ve čtvrtek ve 3 hodiny a dvacet minut. Oznámil to správce české národní domény, sdružení CZ.NIC.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Od začátku roku 2006 do října 2007 se měsíční počet zaregistrovaných domén pohyboval kolem čísla pět tisíc. Od října 2007, kdy došlo k migraci na nový registrační systém FRED, který proces registrace výrazně zjednodušil a zlevnil, se toto číslo prakticky zdvojnásobilo,“ řekl výkonný ředitel sdružení CZ.NIC Ondřej Filip.

„Pokud se tento trend udrží, první milión bychom mohli oslavit s koncem roku 2012," dodal Filip s tím, že posledních 50 tisíc domén přibylo od začátku letošního srpna.

V Česku se tedy každý měsíc zaregistruje v průměru přes deset tisíc internetových domén s koncovku .CZ. S 87procentním podílem převažují mezi registrátory muži a s 52procentním podílem firmy a právnické osoby, uvádějí statistiky sdružení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám