Hlavní obsah

Twitter postihl velký výpadek napříč celým světem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na problémy s dostupností Twitteru si stěžují uživatelé prakticky napříč celým světem. Problémy se přitom evidentně nepodařilo vyřešit ani po několika hodinách od prvního nahlášení. Vyplývá to z informací serveru Downdetector.com, který detekuje výpadky jednotlivých serverů.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Logo mikroblogovací sítě Twitter

Článek

První uživatelé začali prostřednictvím Downdetectoru informovat o nedostupnosti služeb už krátce po půlnoci středoevropského času, a to v USA, Evropě i Asii. Stále nová hlášení ale přibývala na této webové službě i v pátek před polednem, tedy po více než deseti hodinách.

Twitter se k nahlášeným problémům zatím oficiálně nevyjádřil, v tuto chvíli tak není jasné, kdy by mohla být sjednána náprava.

Musk chce z Twitteru udělat továrnu na peníze. I bez reklamy

Internet a PC

Problém je navíc v tom, že výpadek není globálního charakteru – tedy že by se týkal úplně všech uživatelů, jako když dojde k útoku hackerů a Twitter v důsledku toho zkolabuje. Jde tedy spíše o lokální výpadky.

Například v Česku si dohromady již nižší stovky lidí stěžovaly na nedostupnost Twitteru v Praze, šlo přitom výhradně o dostupnost na webu. Řadě lidí ale v hlavním městě funguje tato mikroblogovací síť na všech zařízeních bez problémů.

V USA jsou pak problémy hlášeny v Seattlu, New Yorku, Dallasu, ale například i v Los Angeles či San Francisku. Jde o tisíce reportů, které se týkají webu i mobilní aplikace.

Reklama

Související témata:

Související články

Musk chce nahnat na Twitter většinu Američanů

Šéf Tesly a Space X Elon Musk chce rozšířit počet uživatelů Twitteru na většinu Američanů. Sociální síť už podle něj nemá být jen pro omezenou výseč lidí. Musk...

Výběr článků

Načítám