Hlavní obsah

Trump se opřel do sociálních sítí, nahrávají prý levici

– Washington

Americký prezident Donald Trump v úterý zesílil svou kritiku sociálních sítí, z nichž se podle něj stali stoupenci „radikálně levicových demokratů”. Upozornil rovněž na případ Dana Scavina, šéfa sekce sociálních médií Bílého domu, jehož účet na Facebooku byl nedopatřením na krátkou dobu zablokován. Trump sociální sítě obvinil z tajných pletich.

Foto: Evan Vucci, ČTK/AP

Americký prezident Donald Trump

Článek

"Facebook, Google a Twitter, nemluvě o zkorumpovaných médiích, jsou tolik na straně radikálně levicových demokratů. Ale žádný strach, stejně vyhrajeme, jako jsme vyhrávali dřív," napsal Trump na Twitteru. Na Scavinův případ se prý "podívá".

Scavino v noci na úterý poslal na síť snímek vzkazu, jímž společnost Facebook zdůvodnila krátké zablokování jeho účtu. "Proč mě chcete umlčet?" reagoval na incident Scavino. Za chybu mohly nepřesně nastavené procedury blokující spam, tedy nevyžádanou poštu, uvedl Facebook. Vedení sítě se Scavinovi omluvilo.

Foto: Jim Bourg, Reuters

Šéf sekce sociálních médií Bílého domu Dan Scavino

Trump se ke svým sporům s vedením sociálních sítí vrátil později na tiskové konferenci s brazilským prezidentem Jairem Bolsonarem, který je v USA na státní návštěvě. "Dějí se nepěkné věci, odstraňují jména, lidé se tam nemohou dostat," stěžoval si americký prezident na provoz sociální sítě Twitter. "Jsou slyšet stížnosti, zdá se, že jste-li konzervativec nebo republikán v nějaké skupině, dochází k diskriminaci, k velké diskriminaci," konstatoval Trump.

Americký prezident obvinil sociální sítě z tajných pletich. "Používáme pořád velmi volně výraz tajná dohoda," připomněl Trump spekulace, že jeho štáb ve volbách v roce 2016 tajně spolupracoval s Ruskem. "Řeknu vám, že právě tady (v sociálních sítích) existuje tajná dohoda, protože rozhodně se tam něco děje," prohlásil.

Reklama

Výběr článků

Načítám