Hlavní obsah

Toshiba hodlá zrušit 7000 pracovních míst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Japonský elektrotechnický koncern Toshiba se hodlá zbavit některých aktivit a zrušit 7000 pracovních míst. To odpovídá zhruba pěti procentům jeho celkové pracovní síly. Oznámila to firma v rámci prezentace nové pětileté podnikatelské strategie. Uvedla rovněž, že v příštích 12 měsících nakoupí zpět vlastní akcie v hodnotě až 700 miliard jenů.

Foto: Toru Hanai / Reuters, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Toshiba se rozhodla zlikvidovat své jaderné aktivity v Británii a prodat americké aktivity v oblasti zkapalněného zemního plynu (LNG). Akcie podniku na ohlášená opatření reagovaly prudkým posílením. Jejich cena stoupla o 12,7 procenta a uzavřela obchodování na nejvyšší úrovni za téměř dva roky, napsala agentura Reuters.

Toshiba se nyní snažit obnovit důvěru investorů, kterou podkopal rozsáhlý účetní skandál z roku 2015 a následný bankrot americké jaderné divize Westinghouse.

Letos Toshiba dokončila prodej své čipové divize konsorciu vedenému americkým investičním fondem Bain Capital za 18 miliard dolarů (přes 400 miliard Kč). K prodeji musela přikročit, aby získala peníze na pokrytí finančních ztrát způsobených bankrotem divize Westinghouse.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám