Hlavní obsah

Satelitní snímky jako na dlani. Windy.com zobrazuje plynulé animace

Novinky, mif

Povedenou vychytávku si připravila pro své uživatele globální platforma na předpověď počasí Windy.com. Nově je na ní možné zobrazovat plynulé animace satelitních snímků, což v praxi působí velmi poutavě. Lidé díky tomu budou mít také lepší představu o počasí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Plynulé animace satelitních snímků na Windy.comVideo: Windy

 
Článek

Plynulé animované snímky jsou dostupné výhradně v desktopové verzi na stránkách www.windy.com. Na počítačích a noteboocích si je může spustit kdokoliv, stačí kliknout v pravé nabídce na volbu Radat & satelit, přiblížit požadovanou oblast a spustit přehrávání.

Tlačítko Play se nachází podél spodního okraje prohlížeče. V přehrávači můžete zvolit i to, zda se má přehrávat smyčka v intervalu 12, 6 nebo dvou hodin.

Plynulou animaci je možné sledovat na satelitní mapě bez jakéhokoliv přerušení, a to díky konceptu dopočítávání chybějících snímků, který zajišťuje detailnější a ostřejší pohyb mraků s plynulým přechodem mezi snímky.

Webová aplikace Windy.com

Užitečný nástroj k monitorování hurikánů a cyklónů

„V posledních letech zažíváme podstatný nárůst intenzity extrémních klimatických událostí, jako jsou hurikány a cyklóny dosahující kategorie 4 až 5, způsobující záplavy, škody na majetku a ohrožení na životě pro miliony lidí na celém světě. Ve Windy věříme, že optimalizovaný satelit bude představovat užitečný nástroj k monitorování aktuálních hurikánů a cyklónů kdekoliv na zeměkouli, a to jak pro profesionály a média, tak pro širokou veřejnost,“ prohlásili tvůrci platformy.

Zdůraznili přitom, že Windy získává satelitní snímky od organizací EUMETSAT, NOAA a JMA. Snímky jsou dostupné v intervalech 5 až 10 minut v závislosti na lokaci. Satelitní kompozit lze zhlédnout za posledních 12 hodin.

Počasí.cz nově nabízí předpověď pro celý svět

Internet a PC

Windy.com pomáhá zachraňovat životy

Původně Windy.com vzniklo jako předpověď počasí pro rekreační sportovce, především pro kitery. Ti potřebují pro svůj koníček znát přesnou předpověď nejen počasí, ale hlavně vývoje povětrnostních podmínek.

V průběhu času se však aplikace stala nezbytnou součástí profesního života lidí, kteří zachraňují druhé, případně kteří potřebují znát při své práci přesné informace o počasí. Vedle lidí v krizových štábech je řeč například o námořnících, pilotech či hasičích.

Návštěvnost Windy.com se každým rokem ztrojnásobuje, na začátku letošního června platforma v průběhu cyklónu Nisarga zaznamenala 10 000 000 unikátních uživatelů za jeden den.

Reklama

Související články

Seznam míří do světa, představil Windy Maps

I bez připojení k internetu budou moci lidé kdekoli na světě využívat turistické mapy díky společnosti Seznam.cz. Česká internetová jednička totiž odhalila...

Výběr článků

Načítám