Hlavní obsah

Rádia patří minulosti, většina lidí poslouchá hudbu na počítači nebo tabletu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé nejčastěji poslouchají hudbu prostřednictvím počítače nebo tabletu. Těmto zařízením dávají přednost dokonce i před rádiem, televizí či nejrůznějšími přehrávači. Vyplývá to z průzkumu společnosti Seznam.cz.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Z průzkumu vyplývá, že nejčastěji si Češi pouští hudbu z počítačů či tabletů. Odpověď ‚pouštím si často‘ zvolilo u tohoto způsobu 62 % dotázaných. Možná je trochu překvapující, že na druhém místě se umístilo rádio, které si pouští často 51 % zúčastněných. Na třetím místě se umístil mobilní telefon s 33 %,“ uvedl Michal Nosek, specialista výzkumu trhu společnosti Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Jaké zařízení lidé upřednostňují k poslechu hudby

Naopak venku používá mobilní telefon k poslechu hudby téměř polovina dotázaných. „Překvapením je, že celých 37 % dotázaných hudbu venku vůbec neposlouchá. Éru minulých let si při poslechu muziky z walkmanů a discmanů připomíná 1 % zúčastněných. V domácnostech lidé hudbu poslouchají především pomocí počítačů (51 %) a z rádia (31 %),“ konstatoval Nosek.

Foto: Seznam.cz

Doma vedou počítače, venku mobilní telefony

Data vychází z nástroje nazývaného Výzkumník. Jeho prostřednictvím se mohou lidé podílet na mapování webu i sdělovat nápady na to, co jim na internetu chybí. Zástupci české portálové jedničky touto cestou zároveň získají zpětnou vazbu na své služby. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám