Hlavní obsah

Přehrávače a displeje zašité v oblečení se prosazují

– PRAHA
Novinky, adr

Na trhu jsou nejen všemožné rozšiřující prvky pro přehrávače Apple iPod, díky nimž je možné mít v lyžařské helmě například rádio. V evropských obchodech se má před Vánoci objevit rovněž další várka speciálních batohů se všitým přehrávačem a kamerou.

Článek

Oblečení nebo batohy se zabudovanou elektronikou spadají do kategorie "wearable electronics". Jedním z jejich mnoha zástupců je například batoh H4 Campack se zabudovaným přenosným přehrávačem médií a externí kamerou.

Na levém popruhu má batoh vestavěno tlačítko, díky kterému lze spustit nebo naopak ukončit nahrávání. "Obsluha nestojí žádné úsilí a pokud chcete mít opravdu dobré záběry z freestyle nebo freeride jízdy, není nic jednoduššího," tvrdí jeho výrobce.

:. Lyžaři si konečně mohou nahrávat své snadněji než dříve.

Přenosný multimediální přehrávač je umístěn v hlavní kapse. Zobrazí vše, co zaznamená kamera umístěná kdekoliv na těle svého uživatele. Systém ukládá data na SD kartu.

Uživatel se údajně nemusí bát o elektroniku ani v případě pádu. Křehký displej a přehrávač má chránit bytelná vycpávka.

:. Modelky počítačových veletrhů již části takzvaného elektronického oblečení nosí. Na snímku je dívka s popruhem, který je vybaven svítivými diodami. Foto/NOVINKY/Ondřej Grym

Jak je to s čištěním samotného batohu se jeho výrobce nezmiňuje. Nezbývá než doufat, že citlivou elektroniku lze z útrob textilu v ceně asi deseti tisíc korun snadno vyndat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám