Hlavní obsah

On-line hry: Reason Gaming vs fnatic - souboj titánů v nové hře

Novinky, Jakub Trulík

Od samotného uvedení Counter-Strike: Source na trh přetrvává mezi komunitou této hry a fanoušky staršího Counter-Strike 1.6 nesmiřitelný spor o to, který z titulů je vlastně lepší a především, zda jsou schopnější 1.6 či CS:S hráči. Dlouhá léta neřešitelná otázka dostane své definitivní rozuzlení již v neděli, kdy se odehraje tzv. souboj titánů.

Článek

Česko-slovenský tým změří své síly se Švédy v neopakovatelném duelu

Snad každý, kdo se někdy zajímal o online hraní jakéhokoliv titulu, musel slyšet o nesmiřitelných komunitách příznivců Counter-Strike 1.6 a Counter-Strike: Source. Mezi těmito tábory panuje už po dobu šesti let hádka, která z těchto dvou verzí je lepší a která má úspěšnější zástupce. Mezi hráči 1.6 byste mohli na prstech jedné ruky napočítat ty, co jsou schopni uznat, že i druhá hra je kvalitní. To ovšem ale platí i pro zastánce CS:S, ti samozřejmě tvrdí přesný opak. Odvěký problém by s trochou nadsázky mohl vyřešit paradoxně další Counter-Strike přírůstek - Promod.

CSPromod je projekt, na němž se usilovně pracuje více jak tři roky a po prvotních špatných dojmech začíná konečně dostávat finální a hlavně hratelné podoby. Jeho úkolem je sloučit přední prvky CS:S (grafiku) a 1.6 (fyziku) a vytvořit tak titul společný pro všechny fanoušky legendárního Counter-Strike. K uvedení Promodu mezi hráče se rozhodli autoři společně s portálem Cadred uskutečnit snad tu nejlepší možnou promo show - exhibiční střetnutí mezi nejlepším Counter-Strike 1.6 a Counter-Strike: Source týmem.

To se odehraje již tuto neděli a jako zástupce starší verze nebyl zvolen samozřejmě nikdo jiný než švédští borci v barvách australské organizace fnatic. Ti si během loňska připsali snad všechny možné úspěchy a právem si tak vysloužili titul nejlepšího progamingového celku roku 2009. Proti nim ale nastoupí minimálně tak úspěšný tým hájící mladšího z CS bratříčků, česko-slovenská sestava v dresu britských Reason Gaming.

Ta by ale podle prvotních prognóz měla být oproti Švédům ve značné nevýhodě. Jednak se Promod blíží více k 1.6 (fyzika má na hru pochopitelně mnohem větší vliv než grafika) a také je známo, že česko-slovenská sestava je mnohem silnější na offline akcích, přičemž tento střet dvou gigantů se k jejich smůle odehraje online. V neprospěch fnatic může hovořit snad jen nedávná obměna jednoho z hráčů jejich kádru. Ať to ovšem v neděli dopadne jakkoliv, bude opravdu zajímavé sledovat, jak si týmy povedou a hlavně jak nový Promod obstojí.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Český mistr letí do Dánska

Minulý týden jsme vás informovali o tom, jak se českému Counter-Strike: Source klanu Burning! dařilo v Dánsku, kde na prestižní akci vybojoval stříbro. Již...

Výběr článků

Načítám