Hlavní obsah

On-line hry: Half-Life 2 je venku

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden je plně ve znamení akční hry Half-Life 2, která v úterý vyšla. Trochu ve stínu této pecky zůstávají tradiční události herní scény, jako jsou například Mezihernový turnaj ČMSP či launch party nové hry Medal of Honor: Pacific Assault. Po delší době se rovněž podíváme na nejlepší české stratégy - hráče WarCrafta III.

Foto: Jaroslav Blažek

Průjezd Vlčickou louží

Článek

Zprávy z domova

  • V úterý po dlouholetém čekání konečně vyšla hra Half-Life 2, do jejíhož vývoje bylo investováno více než 40 miliónů dolarů. K aktivaci hry je zapotřebí internetu, konkrétně online systém Steam. Licenční politika Valve umožňuje provozovat hru komerčně pouze v celosvětové síti Cyber Café, u nás pak tuto možnost nabízí AMD.PG Cyber Café v Praze a Brně.
  • Vítězem Mezihernového ČMSP turnaje ve Vietcongu se stal nově složený tým s názvem Vaginal Effusion, který ve finále porazil borce z klanu NorthStar Squad a získal tak finanční prémii 2500 Kč a 50 volných hodin v síti PG Cyber Café.
  • Portál PlayZone připravil pro své čtenáře souhrn nejvýznamnějších českých týmů ve hře Unreal Tournament 2004. Pokud vás zajímá, kdo v současnosti vládne UT2004 a jak jednotlivé týmy komentuje redaktor PZ DriverX, čtěte zde.
  • Na Launch party nové hry Medal of Honor: Pacific Assault, kterou uspořádala česká pobočka Electronic Arts, se uskutečnil LAN turnaj o zajímavé ceny. Nejúspěšnější byl nakonec tým s názvem RMs, na druhém místě skončili Total Lamas. Oba týmy si odnesly hry EA dle vlastního výběru, RMs navíc dostali reklamní předměty MoH: PA.
  • Na stejné akci se uskutečnil i exhibiční turnaj ve hře Battlefield Vietnam, ve kterém šlo o ceny v hodnotě 100 000 Kč. Nejvíce z této dotace nakonec získali Poláci, když ve finálovém zápase zvítězili jasně na Maďarskem, čeští borci skončili až na třetím místě.

Obrázek z nové hry Medal of Honor: Pacific Assault, která se na českém trhu prodává od minulého týdne.

Foto: games.tiscali.cz

Zprávy ze světa

  • Webové stránky SK Gaming (dříve Schroet Kommando) pravidelně informují o událostech na evropské i světové scéně, zejména se věnují Counter-Striku, WarCraftu III a FIFĚ. Zřejmě se vedení SK zdálo, že je podoba webu již delší dobu stejná, a tak přistoupili ke změnám, které můžete posoudit zde.
  • V kvalifikaci do soutěže WC3L, v níž se utkávají nejlepší světové týmy ve hře WarCraft III, neuspěl český klan SkyRiders. Naši reprezentanti podlehli 2:3 silnému celku Ownage ze Švédska, ten se nyní utká s dalším dobře známým týmem - Storm Games Clanem ze Slovenska.
  • Jeden z nejlepších světových týmů v Counter-Striku EYEBallers ze Švédska se připravuje na turnaj CPL Winter v prosinci. Po nevydařeném vystoupení na domácím turnaji Nollelva EYE vyhodili dva své členy, jejich místa v USA zaujmou dva hráči konkurenčního týmu spiXel.
  • Již příští víkend se v hlavním městě Ruska Moskvě uskuteční turnaj ASUS Autumn Cup ve hrách Counter-Strike, WarCraft III, Quake 3 a StarCraft: BroodWar o ceny v celkové výši 7500 dolarů. Zajímavý bude zejména turnaj ve hře Quake 3, neboť Rusové v průběhu posledních let patří mezi světovou špičku.

ČMSP klasifikace ve hře WarCraft III

Po vyvrcholení seriálu Mistrovství ČR v počítačových hrách na Invexu si hráči i organizátoři dávají oddych, aby nabrali síly do sezóny 2005, ale přesto se můžeme podívat, jak vypadá situace v kontinuálním žebříčku nejlepších hráčů naší země - pořadí Českomoravského svazu progamingu. Plán pro nový ročník MČR bude vyhlášet 1. prosince a podle prvních zákulisních informací se bude měnit celý koncept podpory hraných her.

Dlouhodobě nejlepší český hráč WarCrafta III - Michael "Giacomo" Hladík z AMD Cyber Teamu.

Foto: www.progamers.cz

Jednou z her, která má jisté zařazení mezi podporované hry, je strategie WarCraft III: The Frozen Throne, ta je po Counter-Striku nejhranější a také nejštědřeji dotovanou světovou hrou. Jak se do českého pořadí hráčů promítly výsledky InvexCupu? Udržel act!Giacomo své vedení?

PořadíPřezdívkaJméno a příjmeníBodyZměna
1.act!GiacomoMichael Hladík613.0-178.0
2.Hu(m4)nicLukáš Němec454.4-110.0
3.SkyR)BonecrackerMartin Hušák282.8-68.0
4.SGC.FridoMarián Fridrich242.6-34.0
5.stip]zEroTomáš Bojanovský242.4-48.0
6.stip]BuchTaMatyáš Deml222.0-42.0
7.HorrorZdeněk Pelcl105.8-13.0
8.SkyR)HemakaPavel Bory84.4-10.0
9.Kacer-DonaldVítězslav Šmíd78.2-11.0
10.SGC.SpermonMiroslav Čillík58.0-11.0

Na prvních třech místech najdeme medailisty letošního InvexCupu. Dlouhodobě nejlepší Čech act!Giacomo tam sice skončil až na druhém místě, ale i to mu stačilo k udržení nejvyšší příčky. Vítězství v Brně vyneslo Hum4nica z klanu SkyRiders až na druhé místo celkového žebříčku ČMSP, ale na předběhnutí suveréna Giacoma to zatím nestačí. Bronz na brněnském výstavišti i zde si zajistil další člen úspěšného týmu SkyRiders - Bonecracker.

Za něj se pak zařadili nejlepší Slovák SGC.Frido a dvojice z týmu stip - zEro a BuchTa. Právě tito dva nadějní hráči o prázdninách okupovali medailové příčky žebříčku ČMSP, ale v Brně se jim nedařilo, a tak jsou teď až na pátém resp. šestém místě.

Desítku nejlepších doplňuje dvojice borců z klanu MeGame - Horror a Kacer-Donald, další hráč SkyRiders Hemaka a také druhý nejlepší slovenský hráč dle tohoto žebříčku Spermon. Další turnaje, které žebříčkem zamíchají, se odehrajou až v prosinci, v lednu pak startuje nový ročník ProGamers online lig.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Vyberte si hostesky na finále MČR

Kvapem se blíží finále Mistrovství České republiky v počítačových hrách, které se uskuteční v rámci veletrhu Invex ve dnech 11.-15. října v Brně. Finišuje...

Výběr článků

Načítám