Hlavní obsah

On-line hry: Češi bodují ve strategii StarCraft 2

Novinky, Jakub Trulík

Ačkoliv strategická hra od Blizzardu StarCraft společně s datadiskem Brood War mají u nás dlouholetou tradici a zaznamenali jsme v nich již několik úspěchů, v pokračování jednoduše nazvaném StarCraft 2 slavíme až nebývalé množství triumfů. Ty přicházejí jak na individuálním poli, tak i týmovém či reprezentačním.

Článek

Čeští stratégové neotálejí a úspěšně se zatím prosazují na všech frontách

Pomalu ale jistě se nám v České republice začíná budovat silná a obávaná StarCraft 2 komunita, která by v budoucnu mohla přinášet cenné úspěchy ze světových soutěží. Ona je již ostatně přináší nyní v rámci evropských turnajů. Během krátké doby, kdy je pokračování legendární strategie z dílny Blizzardu k dispozici, jsme si již stihli připsat několik cenných trofejí a skalpů, a to ještě ke všemu v individuálních, týmových i reprezentačních soutěžích. Dosud se nám tedy daří vše, na co sáhneme.

Za vším stojí především hlavní představitelé komunity v čele s Jumpem, jenž dlouho neotálel a ujal se pořádání domácích soutěží a formování reprezentačního výběru ještě v době, kdy ostatní země spaly. Není se tak čemu divit, že právě na poli národních celků vedeme uznávanou GosuGamers tabulku, v níž máme 100procentní bilanci. Nejprve jsme 3:1 porazili Rumunsko, poté dokonce 5:0 Chorvatsko a ve středu 3:1 Maďarsko. Za vítězstvími kromě osvědčených hráčů s nicky PredY, w0nder, Crow, Streetwalker, KrOOdeR a DeViL stojí i Bonecracker, jenž je jeden z mnoha, který přesedlal z WarCraft III.

V individuálních výsledcích si zatím nejlépe vede zmíněná dvojice PredY a DeViL. Prvně zmíněný si v zahajovacím evropském turnaji Craft Cup připsal dokonce třetí místo. Stejnou pozici zase obsadil DeViL v zahraničním Go4SC2 Cup #2, na kterou se stejně jako PredY probojoval z obrovského počtu 256 účastníků. Oba hráči poté bodovali i v domácím špičkově obsazeném turnaji, kde DeViL bral zlato, PredY bronz a stříbro připadlo právě na Bonecrackera, který ukázal, že zvládl přechod z jiného titulu skvěle.

Senzační úspěch jsme zaznamenali i v ESL Opening Cup 2v2, kde jsme měli na bedně vítězů hned dvě dvojice. Zatímco Crow s PredYm vypadli ve čtvrtfinále, příjemné překvapení Eng3L se Shangem brali bronz po prohře v semifinále a reprezentační dvojka Streetwalker - KrOOdeR, která dosud neokusila hořkost porážky, soutěž vyhrála. Začátek éry druhého dílu StarCraftu nám tedy ukazuje, že se můžeme těšit na světlé zítřky.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Český mistr letí do Dánska

Minulý týden jsme vás informovali o tom, jak se českému Counter-Strike: Source klanu Burning! dařilo v Dánsku, kde na prestižní akci vybojoval stříbro. Již...

Výběr článků

Načítám