Hlavní obsah

Olympus: Vyberte si barvu svého digiťáku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Olympus představila nový futuristický digitální kompakt, který zaujme miniaturním kovovým tělem, jehož barvu si zákazník bude moci sám zvolit. Na výběr přitom bude šest různých barev.

Foto: Lenka Pokorná

Za posledních 22 let Jihostroj investoval do modernizací, které přinesly snížení vypouštěného znečištění do ovzduší a vod, téměř 132 miliónů korun.

Článek

Olympus mju mini Digital o velikosti pouhých 95x56x28 mm je vybaven čtyřmegovým snímacím prvkem, který nabízí snímky v rozlišení až 2272x1704 obrazových bodů. Výsuvný objektiv ukrytý pod krytkou má proměnlivou ohniskovou vzdálenost 35-70 mm při světelnosti F3,5-F4,9 a nabízí tedy dvojnásobný optický zoom. V režimu super makro lze ostřit už od 8 cm.

Vzhledem k cílové skupině zákazníků zde nenajdete žádné manuální funkce. Zato je k dispozici celkem 13 přednastavených režimů, které zahrnují např. ohňostroj, svíčky, západ slunce, focení na pláži nebo na sněhu. Citlivost fotoaparát volí automaticky, a to v rozmezí 64-500 ISO.

Kromě forografování lze zaznamenávat i ozvučené videosekvence v rozlišení až 320x240 pixelů, jejichž délka je omezena pouze velikostí paměťové karty. Pro prohlížení snímků slouží 1.8" LCD displej se zlepšenou čitelností na slunci.

Novinka váží jen 115 g bez baterií a podporuje paměťové karty typu xD Picture Card. V dodávce je kromě karty o kapacitě 16 MB také Li-Ion akumulátor s nabíječkou. Na trhu se nový digiťák objeví v říjnu, a to za cenu v přepočtu přibližně 11 500 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám