Hlavní obsah

Olympus nabídne MP3 přehrávač s 1,22 Mpix foťákem

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Olympus, který je jednou z vedoucích firem v oblasti digitálních fotoaparátů, vstupuje na trh multimediálních zařízení s novými přístroji, z nichž nejvyšší model kombinuje digitální fotoaparát s MP3 přehrávačem.

Foto: Pavel Čempěl

Bohumínský domov pro seniory hledá nový název.

Článek

Nová řada multimediálních zařízení nese označení m:robe a na českém trhu se objeví začátkem příštího roku. Nejvyšší model s označením Olympus MR-500i dokáže přehrávat hudbu ve formátech MP3 a WMA a zároveň má vestavěný megapixelový digitální fotoaparát. Na pevný disk o kapacitě 20 GB ukrývající se v přístroji se přitom vejde 5 tisíc písniček nebo 20 tisíc fotografií.

Digitální snímky je možné prohlížet na velkém barevném LCD displeji, který má rozlišení 640x480 obrazových bodů a navíc je i dotykový a tudíž slouží i k ovládání přístroje. Výrobce udává dobu práce až 8 hodin na baterie. Perličkou je navíc přehledný kalendář, možnost prohlížení snímků na připojené televizní obrazovce či přímý tisk digitálních fotek prostřednictvím technologie PictBridge.

Druhým přístrojem je cenově dostupnější model MR-100i, který představuje samotný přenosný MP3. Ten je vybaven diskem o kapacitě 5 GB a do jeho paměti se tak vejde přibližně 1 200 skladeb. Ovládání též probíhá přes dotykový displej, avšak ten je zcela jiný než u dražšího modelu.

Obě zařízení se k počítači připojují prostřednictvím vysokorychlostního rozhraní USB 2.0 a v současné době nejsou známy ceny, za které se budou prodávat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám