Hlavní obsah

Nový netbook od Toshiby s futuristickým vzhledem nabídne rychlý internet

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svůj poslední netbook představila společnost Toshiba minulý rok. Stroj ale nijak nevybočoval z tehdejší nabídky levných a miniaturních laptopů. To se rozhodla firma napravit u nové verze, která může zaujmout futuristickým designem po vzoru notebooků od Applu, nebo integrovaným modulem pro příjem rychlého 3G internetu.

Foto: Archiv, Novinky

Toshiba NB200

Článek

Svým základem se nový netbook Toshiba NB200 výrazně neliší od konkurence. Stejně jako ostatní modely nabídne i on energeticky nenáročný procesor Intel Atom. Výkon atomového procesoru není příliš vysoký, porovnávat jej můžeme s počítači s procesory Pentium III, které se prodávaly v roce 2000.

Foto: Archiv, Novinky

Toshiba NB200

Kvůli nižšímu výkonu Atomu je netbook dodáván s operačním systémem Windows XP. Novinka disponuje 10,1palcovým displejem s rozlišením 1024 x 600 obrazových bodů. Zajímavá je především výdrž miniaturního laptopu, ten bez elektrické zásuvky vydrží pracovat úctyhodných devět hodin.

Foto: Archiv, Novinky

Toshiba NB200

Svým provedením se Toshiba NB200 až nápadně podobá notebookům od společnosti Apple. Díky tomu má klávesnice příjemně jemný stisk a touchpad je dostatečně velký pro pohodlnou práci.

Foto: Archiv, Novinky

Toshiba NB200

Ve výbavě netbooku nechybí ani integrovaná webkamera, Bluetooth, Wi-Fi, či vestavěný 3G/GSM modul pro příjem rychlého internetu. Přestože cena nového netbooku Toshiba NB200 ještě není známá, na pultech obchodů by se měl objevit na konci května letošního roku.

Technické parametry:

  • Model: Toshiba NB200
  • Displej: 10,1 palců
  • Rozlišení displeje: 1024 x 600 pixelů
  • Procesor: Intel Atom N270 nebo Intel Atom N280
  • Čipová sada: Intel 945GSE
  • Další vlastnosti a funkce: Integrovaná webkamera, Bluetooth, Wi-Fi, vestavěný 3G/GSM modul
  • Operační systém: Windows XP
  • Hmotnost: 1,18 kg

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám