Hlavní obsah

Novell: Náš Linux Desktop 10 předčí i Windows

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Systém Windows si stále udržuje vedoucí pozici na trhu osobních počítačů. Společnost Novell, tvůrce přicházející aplikace Novell Linux Desktop 10, prohlašuje, že nová verze Windows překoná.

Článek

Zatím poslední varianta operačního systému Novell Linux Desktop existuje v 9. verzi. Aplikace však nebyla určena pro masový trh, ale spíše pro uživatele, kteří výhody systému Novell dovedli využít.

Vše má změnit přicházející operační systém Novell Linux Desktop 10, který společnost plánuje vydat počátkem příštího roku.

Anketa
Přestoupili byste ze systému Windows na Linux Desktop 10 nebo jemu podobný za předpokladu, že nabídne totožné funkce jako software společnosti Microsoft?
Hlasujte v anketě pod článkem

Nat Friedman, viceprezident firmy Novell, v rozhovoru pro server eWEEK vyzdvihoval vyhledávací a shromažďovací datovou technologii zvanou jako Beagle, která indexuje veškerý obsah disku uživatele včetně navštívených webových stránek či IM (instant-messaging) rozhovorů (např. ICQ).

"Pracujeme také na technologii umožňující počítání 3D grafiky, která dovolí veškeré vylepšení obrazu známé z operačního systému Mac OS 10 zpřístupnit i pro Linuxový desktop. Naše demo ukazuje šest virtuálních 3D desktopů na jedné obrazovce, mezi kterými je velmi jednoduché přepínat," uvedl Friedman dále.

"Příští generace našeho systému splňuje požadavky většiny spotřebitelů. Dostáváme se tak poprvé před systém Windows," uvedl Nat Friedman.

Anketa

Přestoupili byste ze systému Windows na Linux Desktop 10 nebo jemu podobný za předpokladu, že nabídne totožné funkce jako software společnosti Microsoft?
Určitě ano
62,4 %
Spíše ano
14,9 %
Nevím
5 %
Ne
9,7 %
Nepoužívám Windows
8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 944 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám