Hlavní obsah

Nové 4K televizory se budou prodávat za pár tisíc korun

Novinky, zgl

Pokud si chce v dnešní době pořídit nějaký fajnšmekr nový televizor vybavený vysokým rozlišením 4K, zpravidla si bude muset sáhnout hluboko do peněženky. Aktuálně se totiž na trhu objevují modely, jejichž ceny se pohybují v řádech desítek a v některých případech dokonce i stovek tisíc korun. Na trh se ale již nyní chystají nové televizory, které budou výrazně levnější.

Foto: Archiv firmy

4K televizor od společnosti Seiki

Článek

Rozlišení 4K, tedy až 4096 x 3112 obrazových bodů, je v současné době výsadou těch nejlepších televizorů. Jejich obrazovka je zpravidla tak velká, že v obýváku zakryje téměř celou stěnu. Jemný obraz by ale nově měly nabídnout i televizory, které se zrovna dvoumetrovou úhlopříčkou nepyšní. A právě díky tomu bude výrazně příznivější jejich cena.

První vlaštovkou zřejmě bude společnost Seiki, která během několika týdnů uvede do prodeje deset nových 4K televizorů. A právě nejmenší model bude disponovat úhlopříčkou 28 palců (71 cm). Zájemci za něj zaplatí velice příjemných 399 USD (8000 Kč), tato cena však platí zatím pouze pro americký trh.

Větší úhlopříčka, vyšší cena

V nabídce jsou také 4K modely s úhlopříčkami 39, 50, 55, 58, 65 a dokonce i 85 palců. Za největší televizor však už zájemci zaplatí 160 000 Kč, upozornil server Ecoustics. Nutno podotknout, že konkurenční 4K TV od LG s úhlopříčkou 84 palců se v Česku prodává za více než čtvrt miliónu korun.

„Snažili jsme se eliminovat všechny nepodstatné prvky. Místo toho jsme se u nových TV soustředili na to, co je nejvíce důležité – obraz a zvuk. A samozřejmě i cenu,“ podotkl šéf společnosti Seiki Frank Kendzora.

Kdy se 4K televizory Seiki objeví na tuzemském trhu a za jakou cenu, zatím není jasné. Je ale více než pravděpodobné, že toto cenové „pošťouchnutí“ na sebe nenechá dlouho čekat a na trh přijdou levné televizory s vysokým rozlišením i od dalších výrobců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám