Hlavní obsah

Nová databanka od Epsonu nabízí velký VGA displej

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Společnost Epson představila novou databanku vybavenou pevným diskem o kapacitě 40 GB, která slouží jako úložiště digitálních snímků na cestách. Využijí ji zejména ti uživatelé, kteří nechtějí vozit všude s sebou notebook, do něhož by snímky přesunuli a vyprázdnili tak paměťovou kartu pro další focení.

Foto: RockOprera Praha
Článek

Nová databanka s označením Epson P-2000 je vybavena čtečkou paměťových karet CompactFlash a SD. Prostřednictvím redukce je možné do databanky ukládat i snímky z paměťových karet MemoryStick, SmartMedia, MMC a xD Picture Card.

Pro prohlížení lze využít neobvykle rozměrný 3,8" LCD displej s nadstandardním rozlišením 640x480 obrazových bodů, a nebo lze databanku prostřednictvím A/V kabelů připojit k televizi a prohlížet snímky na velké televizní obrazovce.

Umí přehrávat hudbu i video

Pevný disk o kapacitě 40 GB pojme až několik desítek tisíc snímků v nejvyšším rozlišení a zároveň na něj lze ukládat i hudební soubory ve formátech MP3 a AAC. Díky tomu lze databanku využít i jako přenosný MP3 přehrávač.

Pomyslnou třešničkou na dortu je možnost sledování filmů na displeji databanky ve formátu MPEG4. Ozvučení zajišťuje vestavěný reproduktor.

Nová databanka, která se na trhu objeví letos v listopadu, se k počítači připojuje prostřednictvím vysokorychlostního rozhraní USB 2.0 a výrobce udává výdrž na baterie až tři hodiny.

Databanka nebo notebook?

Na novince jen těžko najdeme nějaký nedostatek, snad jen cena by mohla být nižší. Za 499 euro (15 700 korun) už totiž stojí za to popřemýšlet, zda si místo databanky raději nekoupit nějaký starší notebook, který splní úlohu úložiště digitálních fotek stejně dobře, a navíc zákazník získá plnohodnotný počítač na cesty. Na druhou stranu přenosná databanka je zase elegantnější, menší a má snadnější obsluhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám