Hlavní obsah

Netflix posílí v Evropě, bude mít pobočku v Římě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím/Los Gatos

Americký provozovatel streamovacích služeb Netflix otevře první pobočku v Římě, chce rozšířit svou původní italskou produkci. Tým Netflixu zaměřený na Itálii nyní čítá kolem tří desítek lidí a sídlí v Amsterdamu. Placená internetová televize pro ně nyní hledá prostory ve věčném městě. Přesídlení týmu by mělo zabrat několik měsíců, napsal americký web Variety.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Loni v říjnu začala Netflix vyšetřovat milánská prokuratura pro podezření z daňových úniků. Služba generuje zisk v Itálii, ale nemá tam ústředí ani zaměstnance a daně platí jinde. Státní zastupitelství má za to, že italské servery tvoří digitální infrastrukturu, a podle italských zákonů by měl Netflix tedy daně platit na Apeninské poloostrově.

Streamovací služba byla v Itálii spuštěna v roce 2015. Na konci minulého roku zde měla dva miliony předplatitelů. Loni Netflix oznámil, že do svých italských filmů či seriálů bude do konce roku 2021 investovat 200 milionů dolarů (bezmála 4,6 miliardy Kč).

Apple spustil vlastní on-line televizi. Lidé ji mohou získat zadarmo

Internet a PC

Původní italská produkce zahrnuje mafiánskou ságu ze současného Říma Suburra či seriál Baby (Dítě) inspirovaný skandálem, který se týkal prostituce nezletilých dívek. Film Sulla mia pelle (Na vlastní kůži) rekonstruuje poslední dny mladíka, který v roce 2009 zemřel v policejní vazbě. Populární herec Riccardo Scamarcio hraje ve snímku Lo spietato (Nemilosrdný) milánského gangstera.

Netflix pracuje také na dalších projektech. Tento týden má v Itálii premiéru jeho seriál Luna Nera (Černý měsíc) o ženách, které byly v 17. století obviněny z čarodějnictví.

Před dvěma lety zavedla italská vláda zákon, podle nějž se musí filmy natočené v Itálii nejprve objevit v kinech, a teprve pak na internetových platformách, připomněl server The Local. Gangsterku Nemilosrdný mohli diváci na velkém plátně vidět po tři dny a o několik týdnů později se objevila na Netflixu.

Reklama

Související témata:

Související články

Popularita Netflixu roste. Ohlásil nový rekord

Internetová televize Netflix bývá někdy kritizována za to, že příliš často nezveřejňuje sledovanost jednotlivých seriálů či filmů. Nicméně jednou za čas udělá...

Netflix je nově v češtině

Americká placená internetová televize Netflix v pátek oficiálně spustila české uživatelské rozhraní s českými titulky i dabingem. V nabídce má tisíce hodin...

Výběr článků

Načítám