Hlavní obsah

Microsoft utratí asi 300 miliónů dolarů za XP Service Pack 2

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Společnost Microsoft oznámila, že v rámci připravovaného Service Packu 2 pro operační systém Windows XP plánuje utratit 300 miliónů dolarů na jeho prosazení. Tato částka by měla zajistit např. to, aby na každém novém počítači již byl tento servisní balíček předinstalován.

Foto: Fotoklub DK Kroměříž, z.s.

Pozvánka na Fotobraní 2015 do Kroměříže.

Článek

Druhá verze Service Packu by se měla oficiálně objevit 21. července. Ta však bude určena pro anglická Windows. Na českou verzi si budeme muset počkat přibližně do začátku srpna.

Na internetu, na nových počítačích, ale i na CD

Ihned po svém uvedení by měl být tento nejdůležitější servisní balíček pro Windows XP ke stažení na Windows Update jako kritická záplata a současně by už měl být na každém novém počítači s tímto operačním systémem předinstalován. Uživatelé s pomalým internetovým připojením si budou moci přibližně stomegový opravný balíček objednat přímo od Microsoftu na CD.

Co Service Pack 2 přináší?

Service Pack 2 představuje zatím nejdůležitější upgrade pro operační systém Windows XP. Kromě oprav řady chyb nabídne díky vylepšenému Firewallu a zalepeným bezpečnostním dírám lepší zabezpečení vašeho počítače připojeného na internet.

Znatelné úpravy dozná také funkce Windows Update, která slouží k distribuci záplat a aktualizací pro tento operační systém. Současně bude vylepšena i podpora bezdrátových sítí a uživatel např. bude moci snadno blokovat vyskakovací (pop-up) okna přímo v Internet Exploreru.

Anketa

Máte zapnutý Firewall ve vašich Windows XP?
Ano
33,2 %
Ne
27,6 %
Nevím, co to je?
18,2 %
Nepoužívám Windows XP
21 %
Celkem hlasovalo 674 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám