Hlavní obsah

Microsoft: Pro superpočítače Windows namísto Linuxu

Novinky, Ondřej Grym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Microsoft plánuje už v létě tohoto roku testovat první beta verzi operačního systému Windows Server 2003, která bude určena pro superpočítače. Finální varianta se na trhu objeví v průběhu příštího roku, zaznělo ve čtvrtek na fóru IDF (Intel Developer Forum).

Foto: Stanislava Dvořáková

K tomu co bylo, je a bude, míří výstava Mish Mash.

Článek

Martin Theimer, softwarový architekt společnosti Microsoft, uvedl, že oficiální verze operačního systému s plným názvem Windows Server 2003 Compute Cluster Edition bude předvedena na konferenci SC2005 (supercomputing conference) v listopadu.

"Chceme konkurovat podobným systémům jako je například Linux,"  nechal se slyšet Theimer.

První verze Windows Server 2003 CCE bude obsahovat mnoho stejných základních prvků jako má konkurenční Linux pro superpočítače, uvedl Theimer. Microsoft plánuje uvést na trh celkem tři jeho varianty.

Microsoft zatím přesnou cenu, kterou bude za svůj produkt požadovat, neoznámil. Počítá se však s tím, že pokud se bude systém dále rozšiřovat na více počítačových uzlů, Microsoft jeho další nákupní ceny zredukuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám