Hlavní obsah

LTE internet v Česku zpomalil, první místo si udržel T-Mobile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejrychlejší mobilní internet LTE měl v červenci T-Mobile, průměrná rychlost v jeho síti LTE ale proti červnu poklesla o 12 procent na 46,4 Mbit/s. Druhé O2 rychlost klesla o devět procent na téměř 37 Mbit/s a třetí Vodafone měl průměr 36,8 Mbit/s, o měsíc dříve to přitom bylo 40,7 Mbit/s. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rychlost pevného připojení přes pevné linky xDSL se proti červnu zvýšila o jedno procento na 19,2 Mbit/s a meziročně byla o 11 procent vyšší. Nerychlejší přípojky měl po 29procentním meziměsíčním růstu Český Bezdrát s 22,9 Mbit/s.

Kabelový internet zrychlil o čtyři procenta na 44,1 Mbit/s. Připojení přes optické kabely zrychlilo rovněž o čtyři procenta na 37,5 Mbit/s. Nejrychlejší Cesnet přidal jedno procento na 54,6 Mbit/s.

Rychlost bezdrátového připojení Wi-Fi stoupla o jedno procento na 20,7 Mbit/s. Nejrychlejší síť měl SkyNet s průměrem 36,8 Mbit/s, naopak nejnižší měla NWT s průměrem 9,5 Mbit/s.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám