Hlavní obsah

Internet v červenci ovládly letní festivaly a sport

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První půlku letních prázdnin si lidé užili naplno. Zajímali se především o nejrůznější festivaly a sportovní turnaje. Mezi nimi jasně vedl Wimbledon, na kterém letos bodovaly i české tenistky. Vyplývá to z červencových statistik vyhledávání společnosti Seznam.cz.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Petra Kvitová ve finálovém utkání Wimbledonu

Článek

„Tenisové mistrovství Velké Británie sledují každoročně milióny diváků po celém světě. V letošním ročníku byla pozornost upřena především na dvě české tenistky, Petru Kvitovou a Lucii Šafářovou. Ty se utkaly v semifinále turnaje a první jmenovaná nakonec celý turnaj také s přehledem vyhrála. Pro české uživatele internetu se stal Wimbledon dokonce zajímavějším tématem než fotbalové mistrovství světa,“ uvedl Michal Sedláček, administrátor fulltextu v Seznam.cz.

„Tenisový grand slam se v Seznamu skokanů českého internetu umístil na třetí příčce v kategorii ‚Události, kauzy‘, dotaz ‚Wimbledon online‘ skončil na druhé příčce v kategorii ‚Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce‘ a v kategorii ‚Osobnosti‘ nalezneme hned čtyři hvězdy letošního turnaje - Petru Kvitovou, Lucii Šafářovou, Rogera Federera a Novaka Djokoviče. Fotbalový šampionát se oproti tomu umístil pouze v kategorii ‚Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce‘, kde na sedmém místě nalezneme dotaz ‚finále MS fotbal 2014‘,“ konstatoval Sedláček.

Foto: Milan Malíček, Právo

Velký zájem byl také o nejrůznější letní festivaly. „Zájem lidí vzbudily na internetu především Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech a Colours of Ostrava. Karlovarský festival se objevil v kategorii ‚Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce‘ a hlavní hvězda mezi hosty letošního ročníku, Mel Gibson, se dostal mezi skokany v kategorii ‚Osobnosti‘. Colours of Ostrava se poté také objevil v kategorii ‚Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce‘,“ uzavřel administrátor fulltextu ze společnosti Seznam.cz.

Statistika internetových skokanů zachycuje dotazy, které byly v červenci 2014 hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Jedná se tedy o dotazy, které odrážejí aktuální zájmy uživatelů o určitá témata, kauzy nebo produkty.

Kompletní výsledky jsou umístěny na stránkách skokani.seznam.cz. Nejzajímavější internetové skokany naleznete v následující tabulce.

Největší skokani – červenec 2014
Osobnosti
1.Michal Hrůza
2.Václav Sloup
3.David Beran
4.Mel Gibson
Praktické dotazy
1.ČHMÚ radar
2.Sportka výsledky
3.Cyril a Metoděj
4.Úplněk 2014
Zábava, kulturní, společenské a sportovní akce
1.Colours of Ostrava program
2.Wimbledon online
3.Gulášfest 2014 Valašské Meziříčí
4.Tour de France
TV pořady, filmy, seriály
1.Svatby v Benátkách archiv
2.Účastníci zájezdu
3.Krokodýl Dundee
4.Finále Wimbledonu v televizi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám