Hlavní obsah

Instagram má nového šéfa. Je to pobočník Zuckerberga

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Novým generálním ředitelem sociální sítě pro sdílení fotografií Instagram bude Adam Mosseri, který dosud působil jako produktový viceprezident podniku. Informovali o tom spoluzakladatelé sítě Kevin Systrom a Mike Krieger, kteří minulý týden překvapivě ohlásili svůj odchod z vedení.

Foto: Profimedia.cz

Nový šéf Instagramu Adam Mosseri

Článek

Systrom působil jako generální ředitel a Krieger jako technický ředitel. K důvodům svého odchodu se podrobněji nevyjádřili, Systrom nicméně na svém blogu uvedl, že si chtějí odpočinout a poté se opět věnovat tvořivosti.

V médiích se však podle agentury DPA hovoří o neshodách ohledně strategie s vedením společnosti Facebook, která Instagram v roce 2012 koupila za jednu miliardu dolarů (zhruba 22 miliard Kč).

Foto: Jose Gomez, Reuters

Zakladatel a šéf společnosti Facebook Mark Zuckerberg je stejně jako samotná sociální síť terčem kritiky kvůli úniku uživatelských dat.

Mosseri dříve působil ve Facebooku a úzce spolupracoval s jeho šéfem Markem Zuckerbergem, fakticky byl jeho pobočníkem. Ve vedení Instagramu má tak Mosseri možnost lépe prosazovat zájmy a filozofii Facebooku napříč touto populární platformou pro sdílení snímků a krátkých videonahrávek.

„S radostí oznamujeme, že Adam Mosseri, nás současný produktový viceprezident, se od tohoto týdne stane šéfem Instagramu," napsali Systrom a Krieger v prohlášení. „Věříme, že pod Adamovým vedením se bude Instagram rozvíjet a zlepšovat," uvedli rovněž.

Instagram se z aplikace původně vytvořené pro sdílení fotografií rozrostl do služby, kterou lidé využívají pro sdílení krátkých videonahrávek a posílání vzkazů. Facebook je největší sociální síť na světě, kterou alespoň jednou za měsíc využívá více než 2,2 miliardy lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám