Hlavní obsah

Hrej a neplať 17/2004: South Park, Pinball a zápasy robotů

Novinky, Ondřej Pohl

Ptáte se, co mají tyto tři věci společného? Nic víc než to, že to jsou náměty dnešního Hrej a neplať, s nimiž si můžete ukrátit dlouhou chvíli. Takže čtěte, stahujte, hrajte a dobře se bavte.

Foto: Jaroslav Winter

Během cyklovíkendu Trail Days prozkoumali cyklisté bike resort Broumovsko se základnou v zahradách broumovského kláštera.

Článek

TPinball

Přestože je Pinball velice populární hra jak v reálu, tak i na počítači, nějakým nedopatřením se nám stalo, že jste si v Hrej a neplať už nějakou dobu nemohli o žádném přečíst, a tudíž si jej ani stáhnout a zahrát. Nyní však přišel čas nápravy, protože před sebou máme jeden dálněvýchodní titul s názvem TPinball, na nějž se teď zblízka podíváme.

Už ze samotného úvodu plného veselých animací se dá předpokládat, že se bude jednat spíše o záležitost pro mladší hráče a taky že ano. Tomu odpovídá i obtížnost, která je díky velice pomalu se pohybující se kuličce opravdu celkem nízká. Dál už není co dodat, na stole najdete spoustu běžných bonusů, všechno hezky svítí a grafika je ucházející.

Co však stojí za zmínku, je možnost zapojení dvou hráčů na jednom počítači, avšak jedná se pouze o to, že oba dva hrajete najednou na téže obrazovce - mezi stoly není bohužel žádná interakce. Klávesy je vhodné přednastavit si v menu Key Config.

Takže, jak už jsem řekl, TPinball je obyčejným Pinballem, jakých už tu byly spousty - ničím neoslní, ale také nemá žádnou výraznou chybu, a proto byste se u něj mohli i nějakou chvíli dobře bavit.

DOWNLOAD, homepage, 0.6 MB, 7/10

Eric Cartman 2

Divákům animovaného legendárního seriálu South Park netřeba cynického tlouštíka Erica Cartmana nijak představovat, ostatním postačí informace, že se jedná o jednu z hlavních postav tohoto seriálu. Hra je totiž také mířena na mladší hráče, zřejmě je jimi i stvořena, jinak si totiž nedokáži vysvětlit instalační výzvu "Zvolte cíloví adresář".

Nejsem zde ovšem coby učitel češtiny, ale jako herní recenzent. Ale i tak ze hry příliš nadšený nejsem, jedná se o primitivní klon PacMana s tím rozdílem, že nepřátelé zde mají pouze omezený prostor, kde pobíhají sem a tam. Sbírání peněz se tak brzy stane poměrně nudné.

Za pochvalu tak stojí pouze originální hudební doprovod, který tvoří samotným Cartmanem nazpívaná písnička, která zazněla i v seriálu.

DOWNLOAD, homepage, 1.6 MB, 5/10

Virtual In 2

Podobně jako jsme začali, tak i skončíme. Bude se rovněž jednat o hru z dalekého východu, ale tentokrát bych ji dětem nedoporučil, protože se jedná o čistokrevnou mlátičku. Sice při ní nestříká krev (ani žádné jiné tělní tekutiny), ale i tak je v ní brutality až dost.

Jedná se totiž o zápasy robotů, kteří jsou kromě svých ocelových pěstí obdařeni i raketami, granáty a spoustou dalších zbraní, které ovládáte pomocí kláves Y(Z), X, C, V. Pro pohyb slouží šipky vlevo a vpravo, stejně tak jako pro pohyb menu. V něm najdete spoustu herních módů, od obyčejného tréninku, přes rychlý zápas a pohár až po hru dvou hráčů na jednom počítači, kterou Virtua In Také podporuje.

Stejně tak jako u první hry se nejedná o nic převratného, kvůli čemu bych já nebo vy spadl ze židle, ale poměrně vysoká kvalita  zpracování dává tomuto titulu šanci na úspěch.

DOWNLOAD, homepage, 3.6 MB, 8/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 12/2004: Duke Nukem se vrací!

V poslední době se mi zdá, že budu muset přejmenovat Hrej a neplať na Hrej a vzpomínej. Hrdinou dnešní hlavní hry je totiž Duke Nukem. Na uklidnění...

Hrej a neplať 14/2004: A zase ti tučňáci!

Všichni, kteří jste si oblíbili vrhání tučňáků do dálky neváhejte, čtěte, stahujte a hrajte - je zde házení tučňáků do výšky. Doufám, že i přesto nepřehlédnete...

Výběr článků

Načítám