Hlavní obsah

HRA: Arena 2048 - automatová střílečka

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po sérii her z loňské Becherovka Game se vrátíme do starých kolejí a jak to udělat lépe, než jednou asijskou hrou. V ní s malou raketkou v těsném prostoru ničíte vše kolem sebe.

Foto: Jef Kratochvil

Liška a Budulínek z hudebky, který skvěle hraje na bicí.

Článek

Pokud by to někdo zapomněl, pak se hry z dálněvýchodní hry ovládají zásadně klávesou Y(Z), X, popořípadě C. Když po vás tedy hra na úvodní obrazovce bude chtít stisknout klávesu pro střelbu, pak zbytečně nezkoušejte Enter nebo mezerník.

Nyní už ke hře samotné. Mohlo by se zdát, že je to vesmírná střílečka, v podstatě ano, ale ne taková obyčejná, kdy letíte jedním směrem. Ocitnete se v aréně společně s několika nepřáteli, které musíte zničit (to by bylo překvapení, kdybyste se s nimi dohodli a šli na pivo) a nesmíte do nich přitom ani vrazit. Jak už jsem řekl, klávesa Y/Z slouží pro střelbu, X pak pro použití silnější zbraně. Při obou způsobech střílení vám ale ubývá jakási energie, která se poté sama dobíjí, takže nemůžete jen tak bezhlavě střílet okolo sebe.

Stěny arény jsou navíc jakoby z gumy, takže se od nich dá hezky odrážet, což nejen vypadá hezky, ale i to zvyšuje hratelnost. Vše je doprovázeno agresivními zvukovými efekty, přesně tak, jako byste hráli na automatech někde v maringotce.

DOWNLOAD, homepage, 5.3 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Becherov - zasloužený vítěz ročníku 2004

Protože k tomu dnešní výjimečné datum přímo vybízí, řekneme si pár slov o vítězi Becherovka Game už dnes. Je jím hra Becherov, která už na první pohled nezapře...

Nejlepší hry roku 2004 zdarma

Jako každý rok se i letos setkáváme nad přehledem nejlepších deseti her uplynulého roku. Ani letošek nebude výjimkou a můžu vám říct jen jedno - byl velice...

HRA: Plane Arcade - letecká akce

Jak jsem slíbil, postupně se podíváme na vítěze všech kategorií Becherovka Game 2004. Začneme sledovaným oddílem akčních her, kde zvítězil simulátor leteckých...

Výběr článků

Načítám