Hlavní obsah

Hackeři se dostali k citlivým údajům miliónů uživatelů Sony PlayStation

Novinky, Jakub Kynčl

Takový skandál zřejmě herní svět nepamatuje. Sony totiž připustilo, že se hackeři zřejmě dostali k citlivým údajům 77 miliónů uživatelů herního systému Sony PlayStation. Nejde možná jen o jména, adresy a hesla, ale také o detaily platebních karet.

Článek

Podvodníkům se povedlo dostat se k údajům obrovského množství lidí díky úspěšnému útoku na síť PlayStation Network. Elektronický gigant již kontaktuje okolo 70 miliónů zákazníků s varováním, že mohly být ukradeny detaily jako jejich jména, adresy, data narození, hesla či bezpečnostní otázky.

Podle britského Daily Telegraphu Sony připustilo, že hackeři mohli mít přístup i k údajům o platebních kartách uživatelů.

Síť PlayStation Network poskytuje on-line herní služby, pomocí kterých mohou hrát uživatelé z celého světa proti sobě. Mimo to však umožňuje i přehrávání filmů či hudby přímo z internetu. Uživatelé však musí poskytnout mnohé osobní detaily včetně detailů o své platební kartě.

Domníváme se, že neautorizovaná osoba získala přístup k následujícím informacím, které jste nám poskytli: jméno, adresa, země, e-mailová adresa, datum narození, heslo a uživatelská přezdívka.
prohlášení Sony

Členové on-line komunity nemohli služby sítě od minulé středy využívat, protože japonský gigant detailně vyšetřoval celý únik. Experti popsali bezpečnostní trhlinu jako počátek hrůzného scénáře vzhledem k obrovskému množství odcizených informací. Mnoho lidí totiž používá pro všechny své on-line služby, jako je e-mail, internetové bankovnictví či nákupy po internetu, stejná hesla.

"Domníváme se, že neautorizovaná osoba získala přístup k následujícím informacím, které jste nám poskytli: jméno, adresa, země, e-mailová adresa, datum narození, heslo a uživatelská přezdívka. V tuto chvíli neexistuje důkaz o tom, že by byly ukradeny i data kreditních karet. Nicméně tuto možnost nemůžeme vyloučit," uvedlo Sony ve svém prohlášení.

Anketa

Používáte on-line služby herního systému Sony PlayStation
Ano
21,7 %
Ne
14,2 %
Nevlastním Sony PlayStation
64,1 %
Celkem hlasovalo 4941 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám