Hlavní obsah

Google a YouTube postihl velký výpadek

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V pondělí krátce po poledni postihl společnost Google velký výpadek webových služeb. Kromě samotného vyhledávače nefungoval ani poštovní klient Gmail či videoserver YouTube. Problém se přitom netýkal pouze tuzemských uživatelů, ale prakticky celé Evropy. Vyplývá to z informací serveru downdetector.com.

Foto: Mike Blake, Reuters

Logo Googlu na jedné z jeho budov v Irvine v Kalifornii.

Článek

Podle serveru downdetector.com, který detekuje výpadky jednotlivých serverů, uživatelé hlásili napříč Evropou problémy již od 12:30. V následujících desítkách minut pak začaly přibývat ohlasy tisíců dalších nespokojených uživatelů, kterých se výpadek dotkl.

Nejvíce hlášení bylo zaznamenáno ve střední Evropě, někteří uživatelé ale hlásili výpadky také v Asii, Austrálii a v USA.

Foto: downdetector.com

Mapa zemí, kde měli lidé nejčastěji problémy s přístupem ke službám Googlu (14.12. 2020).

Lidé nejčastěji uváděli, že se vůbec nemohli připojit ke službám Googlu. V některých případech se jim sice stránky načetly, ale následně se nešlo přihlásit/odhlásit či dělat v rámci služeb této společnosti další úkony.

Vyřešit problémy se podařilo až krátce před 14. hodinou. Co za nedostupností služeb Googlu stálo, není zatím jasné. Zástupci společnosti žádné oficiální stanovisko nevydali.

Velký výpadek serverů postihl v minulém týdnu také Facebook, kvůli tomu lidé z různých koutů světa nemohli využívat několik hodin aplikaci Messenger.

Messenger od Facebooku má masivní výpadek po celé Evropě

Software

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám