Hlavní obsah

Galaxy Note 3 dorazil do Česka. Ceny startují na 17 500 Kč

Novinky, mif

V českých obchodech se začal ve středu oficiálně prodávat nový phablet Galaxy Note 3 od společnosti Samsung. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, mají novinku v nabídce více než dvě desítky tuzemských obchodů.

Foto: Samsung

Galaxy Note 3

Článek

Oficiální prodejní cena nového phabletu je stanovena na 18 999 Kč. Na Zboží.cz je ale možné nalézt nabídky již od 17 539 Kč.

Galaxy Note 3 se snaží zbavit nálepky manažerského přístroje. Proto je dostupný v devíti různých odstínech. Zadní strana phabletu již navíc nebude plastová, ale bude pokryta koženou vrstvou. To by mělo přístroji dodat punc originality a luxusu.

Foto: Samsung

Galaxy Note 3

Novinka má 5,7palcový displej, druhá generace přitom nabízela úhlopříčku 5,3 palce. Tloušťka trojky je 8,3 mm a hmotnost dosahuje hodnoty 168 gramů. Základem je 2,3GHz procesor se čtyřmi jádry doplněný o 3 GB operační paměti. V prodeji by se měla objevit také verze s osmijádrovým procesorem taktovaným na 1,9 GHz.

Co jsou to phablety?

Většina chytrých telefonů má displej s úhlopříčkou od tří do 5,5 palce. Ty nejmenší počítačové tablety jsou zase vybaveny sedmipalcovými dotykovými monitory. Prostor mezi oběma kategoriemi vyplňují takzvané phablety. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet.

Displeje phabletů mají velikost od šesti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi. Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot. Není tedy problém brát je kamkoliv s sebou.

Třetí generace phabletu od Samsungu nebude ochuzena o speciální stylus nazývaný S-Pen. Ten má několik nových funkcí. Kromě psaní na displeji je s ním možné vykonávat i různá gesta, která usnadní ukládání obsahu či přístup k nastavení. Stačí na displeji nakreslit v libovolné aplikaci kruh nebo obdélník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám